Teroare pe patru roți: șase persoane au murit după ce o maşină a intrat în mulţimea care participa la un carnaval în Belgia

0
98

O maşină a intrat în mulţimea care se adunase pentru a participa la un carnaval, duminică, în jurul orei 5 dimineaţa, în Strépy-Bracquegnies. Presa nu a specificat însă dacă poate fi vorba despre un atentat de natură teroristă. 

Potrivit primelor informaţii, sunt 6 morţi, 20 de răniţi grav şi aproximativ 70 de răniţi uşor, potrivit primarului din La Louvière Jacques Gobert, scrie RTL citat de Hotnews.ro. 

Circumstanțele acestei tragedii sunt încă necunoscute. Un suspect a fost arestat, informează primarul Jacques Gobert care vorbește despre o „catastrofă”: „Nu sunt cuvinte, e ceva de groază… Ajunși la fața locului la ceva timp după dezastru, am văzut acele cadavre împrăștiate pe drum, oamenii care urlau de durere… Nu-ți poți imagina că ar putea exista așa ceva dau uite că, din păcate, asta se întâmplă… Nu există cuvinte destule pentru a exprima prin ce trecem… e ceva dramatic.”

Ce s-a întâmplat?

Era în jurul orei 5 dimineața când o mașină a apărut pe rue des Canadiens. Un martor povestește: „Erau aproximativ 150 de oameni acolo . Am auzit un zgomot uriaș venind din spate. Mașina a intrat literalmente în grupul de oameni.

Este o scenă pe care nu credeam să o văd vreodată. Mașina a accelerat și în clipa următoare toată lumea era la pământ. Oamenii țipau. Era distracție, muzică iar 3 secunde mai târziu, un dezastru. A fost oribil”.

„O maşină cu viteză a intrat în mulţimea care se adunase. Şoferul şi-a continuat apoi drumul, dar noi l-am prins”, a spus primarul.

A fost declanşat planul municipal de urgenţă.

„Am pus sala de sport municipală la dispoziţia familiilor şi a fost activat şi serviciul de asistenţă pentru victime”, precizează Jacques Gobert.

Festivităţile de carnaval în oraşul La Louvière nu au avut loc în 2020 şi 2021 din cauza pandemiei Carnavalul de la Strépy-Bracquegnies urma să înceapă pe 20 martie şi să continue pe 21 şi 22 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here