„Te omor astăzi, nu te mai las!” Adolescentă bătută de mamă minute în șir și tunsă cu forța, după ce nu a făcut curat. Reacția poliției din Ilfov

0
114

Poliția din Ilfov a reacționat după ce imagini video cu o adolescentă băutută și tunsă de mamă s-au răspândit cu repeziciune pe internet, stârnind furia oamenilor. Revoltați, mulți au distribuit înregistrarea fără a mai lua în considerare că i-ar putea aduce un prejudiciu în plus tinerei – și așa probabil afectată după episodul de violență.

„În cauză s-au efectuat activități specifice în vederea administrării probatoriului, fiind totodată aplicat și formularul de risc, fără a rezulta, în cauză, un risc iminent”, au transmis reprezentanții poliției ilfovene.

IPJ Ilfov a considerat că victima nu e într-un pericol iminent, deși a fost bătută minute în șir de mamă, până când a cedat în urma asaltului și și-a cerut iertare. „Serviciul de Investigații Criminale din Ilfov efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și violența în familie sub formă lovirilor sau alte violențe, urmărirea penală fiind coordonată de procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

În cauză s-au efectuat activități specifice în vederea administrării probatoriului, fiind totodată aplicat și formularul de risc, fără a rezulta, în cauză, un risc iminent. De asemenea, au fost informați și reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov, pentru efectuarea de activități din competență”, a transmis IPJ Ilfov, potrivit Libertatea.

Episodul de furie al mamei este unul greu de privit

„Nu ai dat o dată cu aspiratorul, nu ai șters o dată praful!”, „Nu ai dat cu mopul, piei din fața mea”, „Te omor astăzi, nu te mai las”, „Jegoasă” sau „Ce e aici, ordinaro, de o săptămână de câte ori ai șters praful?” sunt doar câteva dintre cuvintele grele spune de mama adolescentei. La un moment dat, femeia a văzut negru în fața ochilor și i-a tăiat părul tinerei, în timp ce aceasta se împotrivea.

Pe internet au fost distribuite multe postări cu această înregistrare, fiind ulterior șterse de către algoritmii rețelelor de socializare. „O dată ea a fost bătută, apoi a fost expusă. Asta poate să atragă foarte multe etichete asupra ei. Ar trebui responsabilizați și cei care distribuie sub forma asta. Puteau să blureze fața copilei. Imaginile sunt compromițătoare din mai multe puncte de vedere pentru copil”, a explicat psihologul Mihaela Dinu, de la organizația Salvați Copiii, pentru sursa citată.

Sursa știre : observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here