Surse ziarul “Adevărul” : alocațiile cresc, dar nu se dublează. Nici nu ar avea de unde!

0
11

Guvernul PNL va majora alocaţiile de la 1 august, ca urmare a deciziei CCR. Însă nu va fi o dublare, ci o creştere de 15%, susţin surse politice pentru Adevărul.

Premierul Ludovic Orban ar fi vrut o majorare de 20%, în condiţiile în care se apropie două rânduri de alegeri, însă ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, s-a opus, pe motiv că nu există resurse bugetare. Nici nu ar avea de unde să existe, în contextul actual. 

Loading...

Guvernul se angajează să dubleze alocaţiile într-o perioadă de 2 ani până la 5 ani.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat că decizia Curţii Constituţionale privind dublarea alocaţiilor copiilor „nu este o opţiune, ci o obligaţie”. Până la 1 august Guvernul va lua o decizie cu privire la punerea în aplicare a acestei decizii „în corespondenţă cu posibilităţile pe care le are bugetul pentru susţinerea, atât în perioada următoare, cât şi în anii următori”, a promis ministrul.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a precizat că România are suficienţi bani anul acesta pentru realizarea tuturor proiectelor pe care şi le-a propus, dar că nu va tăia de la investiţii pentru a putea dubla alocaţiile.

Majoritatea PSD din Parlament a decis la finalul anului trecut dublarea alocaţiilor de la 150 de lei la 300 de lei. Ulterior, Guvernul Orban a amânat aplicarea legii prin ordonanţă de urgenţă. În Parlament, PSD a repsins OUG. Guvernul a contestat demersul la CCR, însă Curtea a dat câştig de cauză pentru PSD, având în vedere că Președintele Curții este omul PSD. Prin urmare, Guvernul Orban ar trebui să pună în aplicare legea PSD privind dublarea alocaţiilor, însă pe fondul crizei provocate de pandemie bugetul de stat nu poate suporta dublarea alocaţiilor, ci doar o majorare.

De reținut este faptul că PSD forțează acum PNL să dubleze alocațiile, dar când au fost la guvernare s-au opus total, dublarea alocațiilor fiind totuși realizată după un adevărat circ politic. PSD fiind condus la acea vreme de pușcăriașul Dragnea, nu a realizat aproape nimic din promisiunile făcute în campania mincinoasă care i-a adus la guvernare ulterior, având o majoritate confortabilă în Parlament și Senat, până în ziua de astăzi.

Această ultimă victorie categorică la urne a PSD fiind datorată în principal absenteismului românilor la vot dar și programului de guvernare expus, acesta fiind unul imposibil de realizat.

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here