Șoșoacă a participat doi ani la hoțiile Guvernului Năstase! A văzut cum „se vinde țara”, dar a tăcut 18 ani

0
221

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă (45 de ani) a făcut gafe monumentale în apariția ei populistă, de „salvatoare a neamului”, în mijlocul minerilor de la Lupeni, județul Hunedoara. O astfel de gafă a fost rememorarea unui reper biografic din cariera sa de jurist: cei doi ani în care a lucrat pentru Guvernul Năstase (2003-2004).

Șoșoacă spune că în 2003, în calitate de consilier la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a fost de față la semnarea contractului de privatizare a combinatului Sidex Galați, potrivit Informațiilor furnizate de Ziaristii.com. 

Senatoarea susține că le-a spus corupților din Guvernul Năstase: „Cum vă permiteți să vindeți totul pe nimic și fără să aveți la bază legislație?”.

Corupții ar fi vrut s-o dea afară, dar n-au dat-o. A trebuit să vină PDL-iștii la putere, în decembrie 2004 (alături de PNL, în cadrul Alianței D.A.) pentru ca Dianei Șoșoacă să i se facă vânt din instituție.

Șoșoacă face pe viteaza, dar timp de 18 ani (2003-2021) n-a spus un cuvânt despre actele de corupție și „vânzarea de țară” pe care le-a văzut cu ochii ei. În Codul Penal, asta se numește tăinuire. În spațiul politic, asta se numește lașitate, complicitate.

Șoșoacă zice că atunci era „prea mică”, de aceea n-a dezvăluit hoțiile la care era martoră. În 2003, când Guvernul Năstase a privatizat Sidex-ul, actuala senatoare avea 28-29 de ani.

VIDEO: Episodul „Șoșoacă în Guvernul Năstase”, de la minutul 12:55

Amintirile și fabulațiile Dianei Șoșoască

  • „Ce-am făcut noi în România? Am privatizat oțelăriile, care au ajuns la fier vechi. Da?”
  • „Mai țineți minte 2003 – Guvernul Năstase? De ce credeți că vor să-mi închidă gura? Întâmplător, am fost de față la semnarea acelui contract. Vai de mama lor dacă mă apuc să spun!”
  • „Păi, vă spun eu: am fost singurul consilier care am făcut efectiv scandal la AVAS și le-am aruncat contractul pe jos!”
  • „Știți cum era contractul cu Mittal-ul? Era tradus – 3.000 și ceva de pagini, din limba română în limba engleză – pe Google Translate. Nu se putea înțelege nimic în limba engleză. 3.000 de pagini care mi-au fost date cu două ore înainte de semnarea contractului.”
  • „Am solicitat să se anuleze orice semnare de contract. Oricum nu aveau bază legală, nu a existat legislație pentru acel contract. Contractul ăla poate fi anulat!”
  • „Și, deși am luat atitudine, au vrut să mă dea afară din AVAS. Și am spus: «Cum vă permiteți să vindeți totul pe nimic și fără să aveți la bază legislație?». Da…”
  • „Ulterior a trebuit să-mi dau demisia. Am rezistat doi ani de zile, până a venit PDL-ul, și PDL-ul mi-a falsificat semnăturile.”
  • „Ăsta este adevărul despre ce am lucrat eu în acel Guvern. Gunoaie! Niște oameni care au distrus România. Ăsta este adevărul! De-aia le e frică de mine, pentru că știu și pentru că am curajul să spun. Și v-am spus-o vouă, ca să știți cum ați fost vânduți.”
  • „Eram mult prea mică, n-a vrut nimeni să m-asculte. Și totuși, nu mi-am pus semnătura… deși trebuia să pun, n-am pus nicio semnătură pe porcăria aia a lor! Cum n-am pus acum semnături pe nimic din ce mă obligă să pun.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here