Soluţia unui milionar român pentru depăşirea crizei economice: „Tăiaţi pensii speciale, daţi pauză de trei luni clericilor bisericii, reduceţi salariile nesimţite“

2
3992

Milionarul bănăţean Romeo Dunca, cel care a înfiinţat una dintre cele mai mari firme de transport din România, lansează un avertisment dur pentru perioada care urmează.

Citat de Adevărul.ro, Dunca spune că pentru prima dată în istoria firmei sale şoferii s-au întors în ţară cu camioanele pline de marfă, deoarece marile depozite din străinătate s-au închis. Dunca e de părere că nu conştientizăm ceea ce ne aşteaptă şi crede că nu suntem pregătiţi pentru criza majoră care va aveni.

Loading...

“Ce veselie e încă peste tot! Toată atenţia e focusată pe acest virus blestemat. Lumea face glume, se postează plictisiţi de carantină. Dar atentie la ce va urma… Ţineţi de firmele bune de lucru cu preţul vieţii… Aveti grija de cei sănătoşi şi apţi de muncă şi de plată de taxe. Eliminati orice cheltuiala nechibzuita si aveti grija de tot ce are pret .Guvernanţii actuali sunt lipsiţi de osânză la buget pt ca criminali economici dinainte ,adica pe româneşte PSD ALDE UDMR au praduit tot ce trebuia să fie rezerva naţională pt situaţii care azi ne încearcă .

Nu arătaţi cu degetul câte miliarde injectează în economie alte ţări conduse şi în trecut de oameni cu scaun la cap. Ei au de unde, noi nu ! Amintiţi-vă că înainte de virus, lună de lună statul român se împrumuta ca să susţină povara bugetară compusă în parte de hoţii şi profitorii cu pensii şi salarii nesimţite. Dar azi când cheltuim mai mult? Şi noi, privaţii care plătim lună de lună, de 25 de ani, în cazul meu, un timp nu vom mai contribui deloc?? Dacă de mâine, bugetarii de folos ar renunţa benevol la 50% din salariu şi ar cere ore suplimentare în plus iar toţi care se alimentează din buget necuvenit fie că trag chiulul, fie că iau prea mult pt munca lor ar renunţa la venituri ar fi o şansă să rămânem în picioare. Adică să scăpăm de virus şi să nu murim economic”, spune Dunca.

Omul de afaceri e de părere că Guvernul ar trebui să taie toate chletuielile de care se poate lipsi în această perioadă. Îndemnul lui Dunca e, ca în aceste momente să se pună foare mare accent pe acele categorii profesionale de care ţara are nevoie în aceste momente.

“Iar voi cei care azi sunteţi la putere TĂIAŢI ABSOLUT TOT!! Aveţi grijă ca de ochii din cap de poliţie, armata, doctori, de cei care răspund pe bune pe la ghişeele ori instituţiile statului şi de privaţii care produc şi, în rest, fără milă. Pensionarii de drept cu pensia lor normal, pe merit, chiar dacă în multe cazuri e nefiresc de mică se vor descurca pt că ei consumă puţin.

Tăiaţi pensii speciale, daţi o pauză financiară de trei luni clericilor bisericii, reduceţi salariile nesimţite pt că altfel ne ducem pe râpă…Faceti-o fără frică pt că oricum veţi fi injuraţi în scurt timp….”, susţine omul de afaceri din Banat.

Dunca mai cere Guvernului ca medicii şi personalul medical contaminaţi la locul de muncă să aibă prioritate la tratemente pentru că de ei depinde şi vindecare celorlalţi.

Azi au inceput sa se intoarca camioanele care au plecat incarcate pt export .Depozitele au fost inchise in strainatate…

Publicată de Romeo Dunca pe Luni, 23 martie 2020

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

2 COMENTARII

  1. Astăzi s-a hotărât scoaterea Armatei pe străzi pentru a sprijini forțele de ordine. Însă actuala legislație trebuie modificată urgent având în vedere evoluția imprevizibilă a situației actuale. Trebuie modificat Art.3.(5) din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, în sensul că art3.(5) trebuie să fie reformulat și să aibă următorul conținut:,, La declararea mobilizării și a stării de război sau la instituirea stării de necesitate, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen ori rezervist concentrat/mobilizat devine obligatorie pentru bărbații și femeile cu vârste cuprinse între 20 și 63 de ani, care îndeplinesc criteriile pentru a îndeplini serviciul militar. ” Astazi, obligatii militare au doar barbații cu vârste cuprinse între 20 si 35 de ani, militarii în activitate și pensionarii militari bărbati și femei până la vârsta de 63 de ani. Așadar, în prezent, există privilegii speciale pentru unii cetățeni de a nu avea obligatii militare la declararea stării de mobilizare sau de război.

  2. Sunt antreprenori îngrijorați de faptul că o să le scadă profiturile cu 10%, 15% sau 20% în timp ce au bani pentru 10 vieți, 20 de vieți, netrăind atât timp cât să-și cheltuie toți banii. Ar trebui sa-și doneze o parte din averi pentru a oferi celorlalți o șansă suplimentară la viață. Dar nu, egoism caracteristic. Și ce să vezi?! Stau acum și cu mâna întinsă la stat, așa cum stăteau la contractele bănoase cu statul, în loc să-și doneze o parte din averi pentru dotarea spitalelor publice, poate pentru a beneficia chiar ei de un pat la ATI bine echipat. Când nu o să mai poată respira nu mai contează contul bancar. Această epidemie, acest eveniment necunoscut generațiilor actuale, restartează viața pe planetă spunându-ne că poți fi bogat ori sărac, oricum, virusul nu te iartă, nu te ocolește, iar tratamentul nu-și va face apariția curând. Singurul remediu rămâne solidaritatea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here