Șofer român de TIR a comis-o rău: 5 ani de închisoare şi o amendă de 1,7 milioane de euro după ce a fost prins cu aproape o tonă de canabis în camion, în Franţa

0
252

Un șofer român de TIR, în vârstă de 50 de ani, a fost condamnat vineri la 5 ani de închisoare cu executare şi plata unei amenzi uriaşe, de 1,7 milioane de euro, după ce a fost prins cu 900 de kilograme de cannabis, la frontiera Perthus.

Drogurile erau ascunse printre lăzile cu lămâi.

Potrivit publicaţiei francebleu.fr, camionul plecase din Spania şi trebuia să ajungă în Germania.

Şoferul român a fost arestat luni, la Perthus, după ce, în urma verificărilor, vameşii francezi au descoperit în camion 900 de kilograme de cannabis, ascunse printre lăzile cu lămâi.

Vineri, bărbatul de 50 de ani a fost condamnat la 5 ani de închisoare şi plata unei amenzi de 1,7 milioane de euro. De asemenea, i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul francez timp de 10 ani.

În 2020, vameşii din Perpignan au confiscat un total de 9,4 tone de stupefiante.

Captură istorică de heroină, în România

Aproape o tonă și jumătate de heroină, cu o valoare de piaţă de peste 45 de milioane de euro, a fost descoperită de polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul reprezentanților DEA de la Ambasada SUA în România, Europol și Eurojust, în Portul Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here