Situația românilor din abatoarele germane, ignorată de către autorități?

0
408

Deși în Germania măsurile nu au fost deloc relaxate în ceea ce privește coronavirusul, în orașul Coesfield se întâmplă o chestie cel puțin interesantă: peste 200 de angajați ai unui abator și-au continuat munca, asta după ce au fost testați și rezultatul a ieșit pozitiv!

Deși Germania este cunoscută ca fiind țara „unde-i lege nu-i tocmeală” iată ca acest abator a beneficiat de clemența autorităților.

Majoritatea angajaților fiind români, unii dintre ei au acceptat să vorbească pentru reporterii DW și să explice situația de acolo.

Situația românilor în abatoarele germane: au închis autoritățile ochii? Locuitorii orașului german Coesfeld, din landul Renania de Nord-Vestfalia, protestează împotriva condițiilor, în care muncesc zeci de români, la marele abator Westfleisch. Mulți dintre muncitori au fost testați pozitiv cu Covid-19, iar localnicii se tem că virusul se va extinde necontrolat.

Sclavie modernă, în toată splendoarea ei!

Urmăriți mai jos un reportajul filmat la fața locului, în care este explicată situația, pe larg!

Atenție! Care sunt drepturile lucrătorilor români în Germania

Sute de români de la abatoarele din Germania sunt infectați cu corona şi au intrat in carantină. Jurnalista DW, Alina Kühnel, a stat de vorbă despre drepturile lor, asigurările medicale, dar şi despre actualele probleme ale românilor din Germania, cu Elena Strato, consilier în cadrul organizației ”Arbeit und Leben” din Renania de Nord-Westfalia.

Publicată de DW Română pe Miercuri, 6 mai 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here