Situația devine tensionată! The Washington Post: Rusia ar pregăti invadarea Ucrainei cu 175.000 de militari, în 2022

0
208

Rusia ar pregăti o ofensivă împotriva Ucrainei cu până la 175.000 de militari, anul viitor, concentraţi în patru locuri, cu 50 de grupuri tactice de luptă, susține The Washington Post, care citează un scenariu prezentat de un document militar american.

Moscova se pregăteşte să lanseze ”100 de batalioane alcătuite din grupuri tactice, cu un efectiv estimat la 175.000 de oameni, dar şi tancuri, artilerie şi alte echipamente”, a declarat un oficial de rang înalt, sub protecţia anonimatului, cotidianului american, potrivit News.

Pentagonul, contactat de AFP, a refuzat să comenteze informaţii cu privire la aceste informaţii clasificate, însă a subliniat că este ”foarte îngrijorat de probe care arată planuri ale Rusiei în vederea unor acţiuni agresive împotriva Ucrainei”.

”Susţinem în continuare o diminuare a tensiunilor în regiune şi o soluţie diplomatică a conflictului din estul Ucrainei”, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, locotenent-colonelul Tony Semelroth.

Serviciile ucrainene de informații spun că invazia ar urma să fie la sfârșitul lui ianuarie

Forţe ruseşti sunt pe cale să se concentreze în patru locuri, cu 50 de grupuri tactice de luptă, dezvăluie Washington Post, citând un document militar american.

Joe Biden a crescut cu un nivel presiunea asupra Rusiei vineri, anunţând că pregăteşte ”iniţiative” în apărarea Ucrainei în cazul unei invazii, în urma concentrării unor trupe ruseşti în apropierea frontierei ucrainene.

Serviciile ucrainene de informaţii estimează să ”perioada cea mai verosimilă” a încheierii pregătirilor ruseşti în vederea unei ”escaladări de anvergură” este sfârşitul lui ianuarie, a anunţat în Parlament ministrul ucranean al Apărării Oleksii Reznikov.

Potrivit lui Reznikov, aproximativ 100.000 de militari ruşi ar putea să participe la o eventuală ofensivă.

”Escaladarea este un scenariu posibil, însă nu inevitabil”, a subliniat ministrul.

Rusia ”a început deja exerciţii militare în apropierea Ucrainei” şi este pe cale să-şi ”testeze comunicaţiile”, a acuzat el.

Secretarul de Stat american: Rusia va suporta consecințe grave

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here