Se rafuiesc ăștia ca în junglă: Interlopul Fane Vitamină, împușcat la Craiova de locotenenții lui Florin Ghenosu

0
222

O tentativă de asasinat care a avut loc, la sfârșitul lunii august, într-un cartier mărginaș al Craiovei, care l-a avut drept țintă pe liderul interlorp Mitre Cantemir, zis Fane Vitamină, ar fi fost pusă la cale doi indivizi deosebit de periculoși, folosiți de procurorii DIICOT ca martori într-un dosar ce vizează tocmai destructurarea grupărilor violente din oraș. În spatele acestui incident grav ar sta o reglare de conturi legată de controlul asupra orașului, dezvăluie Gândul.

Mitre Cantemir, zis Fane Vitamină a fost împușcat, în noaptea de 26 spre 27 august, într-o parcare din cartierul Rovine. Atacul a fost unul deosebit de violent, în condițiile în care agresorul a tras opt gloanțe asupra victimei, dintre care a reușit, însă, să-l nimerească numai cu două.

Victima a ajuns la spital, cu răni la un braț, iar procurorii au stabilit că, deși agresorul nu folosise muniție letală, viața lui Vitamină a fost pusă în pericol și au deschis un dosar de tentativă de omor.

Atacatorul a fost acuzat de tentativă de omor

În noaptea de 26/27 august a.c., polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au fost sesizați telefonic de către reprezentanți ai unui spital din Craiova, cu privire la faptul că la această unitate medicală s-a prezentat un bărbat de 43 ani, din Craiova, care prezenta două plăgi împuşcate în nivelul brațului stâng.

La unitatea medicală s-au deplasat polițiștii, care, în urma discuțiilor purtate cu persoana vătămată au stabilit că în jurul orelor 22:00, în timp ce se afla în parcarea unui bloc, din Craiova, a observat un autoturism din care a coborât o persoană care ar fi avut fața acoperită dar pe care ar fi recunoscut-o ca fiind un tânăr de 29 de ani, din localitate, care ar fi executat în direcția lui mai multe focuri de armă după care ar fi părăsit zona, cu autoturismul.

La nivelul IPJ Dolj a fost constituit un colectiv de lucru format din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, A.E.S.P., Poliției Municipiului Craiova – B.I.C. și Secției 4 Poliție Craiova care desfăşoară cercetări sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violenţe, în vederea clarificării și stabilirii întregii situații de fapt.

În urma activităţilor desfăşurate, tânărul indicat de persoana vătămată a fost identificat pe raza Municipiului Craiova și condus la sediul poliției pentru cercetări. Ulterior, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor și tulburarea ordinii și liniștii publice, cercetările fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj”, anunțat, la momentul respectiv, oficialii IPJ Dolj.

Surse judiciare au explicat, pentru Gândul, ce se ascunde, de fapt, în spatele atacului de tip mafiot de la Craiova și cine sunt, de fapt, interlopii implicați în incident.

Conform surselor citate, povestea începe cu mult înainte, în penitenciar, unde deținuții craioveni Fane Vitamina, atacatorul Gore și un anume Ventura l-au cunoscut pe faimosul lider interlop prahovean Florin Ghinea, alias Ghenosu.

Interlopii ar fi acționat din ordinul temutului Ghenosu

În închisoare, Ghenosu l-ar fi recrutat pe Fane Vitamină și l-ar fi convins că după liberare, trebuie să preia controul asupra Craiovei, în numele său, împreună cu Gore și Ventura.

La scurt timp după ce au ieșit pe poarta penitenciarului, cei trei au început să comită acte de violență în oraș. Pe acest fond, a fost organizată o întâlnire a celor trei foști deținuți cu Gheorghe Zavera, zis Gigioc, un fost luptătător care domină lumea interlopă Craioveană de mai bine de 20 de ani.

Întâlnirea a avut loc la localul On Off din oraș și ar fi trebuit să se rezume la o discuție pașnică. Totuși, Ventura l-a lovit pe Gigioc pe neașteptate, incident care a provocat o serie de incidente violente.

Procurorii craioveni ai DIICOT au întocmit un dosar de criminalitate organizată. Sursele citate au afirmat că, atât Ventura, cât și Gore, adică tocmai doi dintre inițiatorii violențelor de stradă, ar fi primit calitatea de martori.

Cei doi, ar fi încercat să-l convingă și pe Fane Vitamină să li se alăture, însă acesta ar fi refuzat. Insistențele acestora, ar fi creat tensiuni, în condițiile în care Mitre Cantemir, alias Fane Vitamină, refuza categoric să acorde sprijin autorităților.

Ca urmare, conform unor surse din rândul anchetatorilor, simțindu-se trădați, Ventura și Gore ar fi stabilit că trebuie să-i dea o lecție.

În consecință, ar fi stabilit să-l împuște pe Vitamină cu un pistol cu bile, iar planul trebuia dus la îndeplinire de către Gore.

Ca urmare, acesta l-a urmărit pe fostul său prieten, iar în momentul atacului și-a acoperit fața. Apoi a tras de opt ori asupra acestuia. Din opt gloanțe, numai două și-a nimerit ținta, iar bărbatul a suferit două răni ușoare la braț.

Cu toate că Gore a acționat mascat, Fane Vitamină l-a recunoscut încă de la început, iar martorul procurorilor DIICOT a fost ridicat de polițiști și arestat preventiv, pentru tentativă de omor. Sursele citate au precizat că Fane Vitamină nu ar foi vrut să depună plângere, însă, pentru că fapta a fost încadrată la tentativă de omor, cercetările sunt declanșate din oficiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here