Se face dreptate! CNA amendează Antena 3 pentru emisiunile din campania electorală: “Terorism mediatic!”

0
24

Emisiunile „Sinteza Zilei” din campania electorală moderate de Mihai Gâdea au ajuns, joi, în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), în urma analizei fiind dispuse sancţiuni pentru mai multe derapaje, informează Paginademedia.ro.

„Ce se întâmplă în perioada asta este o lovitură la adresa meseriei de jurnalist. Pot să-l numesc chiar terorism mediatic!”, a afirmat Dorina Rusu, membru CNA, ea însăşi făcând anumite sesizări legate de emisiunile moderate de Gâdea în ultima săptămână de campanie electorală.

Loading...

Potrivit sursei citate, la şedinţa de joi, CNA a sancţionat emisiunile „Sinteza Zilei” difuzate pe canalul Antena 3 în zilele de 15, 20, 21, 22 şi 24 septembrie.

Redăm doar câteva dintre considerentele CNA potrivit cărora emisiunile menţionate au încălcat legea audiovizualului:

Emisiunea din 15 septembrie – În emisiune a luat parte şi Gabriela Firea prin videoconferinţă şi s-au adus acuzaţii la adresa lui Nicuşor Dan, contracandidatul la Primăria Capitalei. Moderatorul a vorbit despre cum fratele lui Nicuşor ar fi ameninţat-o prin mesaje pe Firea. De asemenea, s-a discutat şi despre afirmaţiile lui Traian Băsescu legate de banii pe care i-ar fi luat Nicuşor ilegal, de la oameni de afaceri.

Emisiunea din 20 septembrie – În emisiunea lui Mihai Gâdea a fost Dana Budeanu, iar aceasta l-a atacat din nou pe Nicuşor Dan şi a vorbit despre traficul de influenţă. Moderatorul nu a intervenit în niciun fel la aceste acuzaţii.

Emisiunea din 21 septembrie – Invitaţii din emisiunea lui Gâdea au fost Mugur Ciuvică, Oana Zamfir, Diana Tache, Vladimir Ionaş, Codruţa Cerva şi Oana Lovin. În cadrul producţiei s-au adus mai multe acuzaţii la adresa lui Nicuşor Dan că ar face trafic de influenţă, inclusiv din partea lui Gâdea, dar şi a jurnalistei Zamfir.

Emisiunea din 22 septembrie – Antena 3 a preluat imagini de la România TV (din emisiunea Punctul Culminant) şi a prezentat informaţii cu privire la aşa-zisa legătură între Ciprian Ciucu (candidat PNL la Primăria Sectorului 6) şi interlopii Al Capone, Fane Spoitoru şi Ion Migdal, fratele lui Spoitoru. Cei de la România TV difuzaseră un material cu Ion Migdal, fost puşcăriaş, care a afirmat că se implică în campania electorală a lui Ciucu. Moderatorul Gâdea a făcut afirmaţii tendenţioase, iar pe ecran a apărut şi burtiera „Câine şi Capone, împreună pentru Nicuşor şi Nicu”.

Emisiunea din 24 septembrie – Ultima înainte de finalul campaniei electorale. Invitată în platou de data aceasta a fost Gabriela Firea, s-au făcut acuzaţii despre Nicuşor Dan, iar moderatorul nu a intervenit. A mai fost, de asemenea, şi interviul cu acel „anonim”, demascat însă a doua zi de Rise Project.

Sursa citată mai precizează că Dorina Rusu a fost cea mai vehementă în legătură cu aceste emisiuni şi a propus amenda maximă pentru postul Intact, de 200.000 de lei, dar articolele invocate din Lege şi Cod nu au permis decât 100.000 de lei. Amenda Dorinei a fost însă votată doar de Cristina Pocora şi nu a trecut. A fost însă votată amenda propusă de Radu Herjeu de 15.000 de lei.

Articolul complet aici.

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here