Scăpat sau „scăpat”? Infractor roman, pierdut de Politie pe aeroportul din Cluj. Infractorul s-a suit intr-un taxi si a disparut. Nu a platit nici taxiul

0
114

Un infractor roman condamnat la inchisoare, revenit in tara marti cu un zbor din Marea Britanie, a trecut de filtrul politiei de frontiera de la Aeroportul Avram Iancu, din Cluj-Napoca, intr-un moment de neglijenta al angajatilor.

Barbatul, surprins pe camerele de supraveghere cu mainile in buzunar, s-a urcat intr-un taxi si a disparut, a anuntat Dejeanul.

Barbatul din Huedin, condamnat la 1 an si jumatate de inchisoare in Anglia, dar cercetat pentru diferite fapte si in alte tari, a sosit pe aeroportul din Cluj-Napoca cu o cursa low-cost de la Luton. In momentul scanarii documentelor, politistilor de frontiera le-a aparut in sistem faptul ca persoana este data in urmarire. Barbatul a fost condus spre o alta poarta a aeroportului, pentru a fi dus mai apoi intr-o incapere, de unde urma sa fie transportat la sectia de politie.

In doar cateva secunde, intr-un moment de neglijenta din partea agentilor, barbatul a iesit din terminal, a urcat intr-un taxi si a plecat. Conform unor surse judiciare, citate de Cluj24, individul a luat un taxi pana in centrul Clujului, unde a coborat fara sa plateasca si a disparut.

„In data de 21.12.2021, la ora 19:45, pe Aeroportul International din Cluj Napoca, din directia Luton, un cetatean roman a fost inapoiat de autoritatile din Marea Britanie. Acesta a fost preluat de la aeronava de catre un politist de frontiera in vederea efectuarii formalitatilor de intrare in tara.

 

Pe timpul verificarilor suplimentare in linia a doua de control, derulate in astfel de situatii, barbatul a profitat de un moment de neatentie al politistului, s-a amestecat in multime si a iesit din incinta aeroportului. In urma verificarilor s-a stabilit ca barbatul, domiciliat pe raza judetului Cluj, figureaza in atentia autoritatilor romane, pentru infractiuni la regimul circulatiei. Imediat au fost formate echipe operative, fiind alertate structurile locale ale politiei si jandarmeriei, in vederea depistarii persoanei in cauza.

Cercetarile continua, la finalizare urmand a fi dispuse masurile legale. Totodata, la nivelul institutiei au fost demarate verificari interne in vederea stabilirii imprejurarii in care s-a produs evenimentul si au fost dispuse masuri pentru a preintampina astfel de situatii”, arata Politia de Frontiera intr-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here