S-a mai dus o „valoare”: Leo de la Strehaia, condamnat definitiv la doi ani și jumătate cu executare

0
129

Ion Stelică Mihai, cunoscut sub numele de Leo de la Strehaia, a fost condamnat, miercuri, la doi ani și jumătate de închisoare cu executare, se arată în minuta Curții de Apel București, potrivit G4Media. 

Condamnarea a fost dată într-un dosar de evaziune fiscală. Asta în timp ce mama lui, Maria Mihai zisă Patroana, fratele vitreg, Ioan Mihai, şi inculpatul Dumitra Ionuţ au primit câte 2 ani de detenţie. Decizia instanţei este definitivă.

În primă instanță, pe 27 iulie acest an, Tribunalul București i-a condamnat pe Leo de la Strehaia, mama lui, Maria Mihai zisă Patroana, fratele vitreg, Ioan Mihai zis Mex, și vărul, Gheorghe Gheorghe, la câte 3 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală, mai exact tentativă la la stabilirea cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor și complicitate la această tentativă.

În septembrie acest an, Leo de la Strehaia a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare pentru înșelăciune într-un alt dosar penal, iar fiul lui, la un an și 2 luni de închisoare cu suspendare, însă decizia nu e definitivă.

După ce a aflat sentința, Leo de la Strehaia a publicat un filmuleț pe contul său oficial de YouTube în care acuză că el și mama lui au fost judecați în timp ce se aflau în izolare, și că „au fost judecați cu japca”.

„Eu şi Patroana, e o situaţie foarte grea pentru noi. Suntem şi în izolare de COVID şi am fost judecaţi fără să putem să mergem la judecată. Doamna judecătoare a trecut peste COVID. Am fost judecaţi cu japca, nu s-a ţinut cont de COVID, nu s-a ţinut cont de nimic. Eu eram bolnav de COVID, eram în pat, am leşinat şi doamna judecătoare ne suna pe telefon şi voia să dăm declaraţii. Eu n-am dat nicio declaraţie în acest proces, pentru că doamna judecătoare nu a vrut să vin în sală să am ultimul cuvânt în acest dosar”, a spus Leo de la Strehaia în filmare.

Acesta pretinde că judecătoarea care a dat sentința în dosar ar fi primit ordin de la DNA.

„Este un dosar de 12 ani de zile, s-a ocupat tata de această firmă şi m-au băgat pe mine. Nu au nicio probă, dar doamna judecătoare a primit ordin de la DNA să mă execute. Am fost executaţi. Cum să nu ai milă de Patroana? Să calci peste orice ca să te ţii de ordinul DNA-ului. Am fost judecaţi cu japca. Pentru mine, puşcăria înseamnă moartea”, scrie el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here