S-a aflat adevărul! Iată rezultatul testului solistului trupei italiene Maneskin, care a câștigat Eurovision 2021

0
181

Solistul trupei italiene Maneskin, care a câştigat concursul Eurovision 2021, nu s-a drogat, au anunţat luni organizatorii competiției, care au dezvăluit că rezultatul testului antidrog la care a fost supus artistul italian a fost negativ, informează AFP.

“Niciun consum de droguri nu a avut loc (…) şi noi considerăm că această chestiune este închisă”, au anunţat reprezentanţii Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union – EBU) într-un comunicat.

Cântăreţul italian Damiano David a acceptat să se supună unui test antidrog după difuzarea unui videoclip în care artistul a putut fi văzut în timp ce se apleca spre înainte şi atingea o masă cu nasul în timpul finalei concursului Eurovision 2021, care a avut loc sâmbătă seară la Rotterdam. Poziţia lui corporală a fost asociată de anumiţi internauţi cu consumul de cocaină.

Imaginile de mai jos au putut fi văzute în direct în lumea întreagă.

Cântăreţul a fost întrebat despre incident în timpul conferinţei de presă a trupei câştigătoare şi a explicat că s-a aplecat pentru că chitaristul Thomas Raggi tocmai spărsese un pahar.

“Nu consum droguri. Vă rog, băieţi. Nu spuneţi asta. Fără cocaină. Vă rog să nu spuneţi asta”, a răspuns Damiano David, potrivit Agerpres.

EBU a anunţat că rezultatul testului antidrog, care a fost efectuat “puţin mai devreme, în cursul zilei de luni”, a fost negativ.

În plus, EBU, o organizaţie al cărei sediu se află la Geneva, a realizat, la cererea delegaţiei italiene, “o examinare aprofundată a faptelor, mai ales prin verificarea tuturor secvenţelor video disponibile”.

“Suntem alarmaţi de faptul că speculaţii inexacte care au dus la ‘fake news’ (ştiri false) au umbrit spiritul şi rezultatul evenimentului şi au afectat pe nedrept grupul câştigător”, au subliniat reprezentanţii EBU.

“Dorim să felicităm grupul Manekin o dată în plus şi să îi dorim mult succes în continuare. Ne bucurăm că vom lucra alături de membrul nostru italian, televiziunea RAI, pentru a produce un concurs Eurovision spectaculos în Italia, anul viitor”, precizează acelaşi comunicat.

Italia, care se afla în fruntea favoriţilor caselor de pariuri, a câştigat concursul muzical Eurovision 2021, depăşindu-i pe reprezentanta Franţei, Barbara Pravi, şi pe reprezentantul Elveţiei, Gjon’s Tears, graţie unei interpretări antrenante a rockerilor din trupa Maneskin.

Franţa a cerut luni “o transparenţă totală” în această polemică, adăugând însă că nu va depune o contestaţie.

Sursa știre : Stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here