Rareş Bogdan îl ameninţă pe Câciu că „pleacă acasă” dacă nu găseşte bani să crească pensiile cu cei 16% ceruţi de PNL

0
48

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan l-a ameninţat, la Realitatea TV, pe ministrul PSD Finanţelor, Adrian Câciu, că „pleacă acasă” dacă nu este capabil să găsească suficiente resurse bugetare pentru a majora pensiile cu cei 16% ceruţi public de PNL.

„PNL doreşte mărirea pensiilor. Consider că 10 la sută este puţin, pentru că inflaţia este de 15 la sută şi este în creştere. Deci dacă Ministerul Finanţelor este la domnul Câciu. Domnul Câciu a anunţat că are bani pentru mărirea pensiilor. PNL doreşte mărirea pensiilor exact cu cât a rămas până la 40 la sută. Noi am mărit o dată cu 14 la sută, am mai mărit încă o dată pensiile cu 10 la sută. Haideţi să le mărim, să fie lucrurile extrem de clare, cu tot ceea ce a rămas”, a declarat Rareş Bogdan.

Întrebat când vom avea un răspuns clar legat de procentul cu care vor fi majorate pensiile, Rareş Bogdan a subliniat că şeful Finanţelor trebuie să găsească sursa de finanţare.

„Acest procent din punctul meu de vedere este ridicol, este o bătaie de joc la adresa pensionarului român. Inflaţia este de 15 la sută. În momentul ăsta, pentru a fi corecţi, şi domnul Barna are perfectă dreptate, trebuie să fie de minim 16 la sută creşterea.

Consider că poate fi şi mai mare, având în vedere că inflaţia este galopantă. Domnul Câciu trebuie să găsească sursă de finanţare. Propunerea mea în coaliţia de guvernământ va fi să fie minim 16 la sută creştere de pensii, pentru a ajunge la procentul de 40 la sută. PNL a crescut pensiile cu 14 la sută. Imediat după ce am făcut coaliţia nouă, actuală, cu PSD, am venit cu încă o creştere în luna ianuarie, de 10 la sută.

În momentul acesta, avem o creştere a pensiilor, în ultimii doi ani, de 24 la sută. Pentru a ajunge la procentul de 40 la sută, potrivit legii, trebuie o creştere de 16 la sută”, a afirmat Rareş Bogdan, citat de News.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here