Raed Arafat nu știe cine și-a dat acordul ca pelerinii din afara Iașiului să fie primiți la racla Sfintei Parascheva

0
165

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat spune că nu știe cine, la nivel de minister, și-a dat acordul ca pelerinii din afara Iașiului să fie primiți la racla Sfintei Parascheva, potrivit informațiilor furnizate de către Digi24.ro. 

La Iași au fost incidente miercuri. O parte dintre cei strânși în fața Mitropoliei s-au îmbrâncit cu jandarmii, iar în cele din urmă li s-a permis accesul la raclă fără a se mai verifica dacă pelerinii sunt sau nu numai din municipiul Iași, așa cum era stabilită inițial regula.

Întrebat într-o conferință de presă cine de la Ministerul de Interne și-a dat acordul ca pelerinii care nu sunt din Iași să fie primiți la raclă, Raed Arafat a spus: „Aici nu pot să vă răspund, că nici eu nu știu dacă s-a dat sau cine a dat acest lucru. Nu știu despre ce este vorba, nu știu dacă a fost dat ordin sau ceva, deci aici trebuie discutat, mai ales pe partea de ordine publică”.

Șeful DSU a explicat că astfel de restricții au fost impuse din cauza situației epidemiologice și este important să fie respectate:

„Toată lumea a observat că avem o creștere continuă a cazurilor. Suntem pe un trend ascendent important. Noi când punem aceste măsuri încercăm prin ele să reducem expunerea, să reducem transmiterea. Apelul nostru către populație este să înțeleagă situația și să fie partener cu noi în respectarea acestor reguli și a acestor prevederi care sunt emise prin hotărâri ale CNSU sau prin hotărâri de guvern”.

În urmă cu câteva zile, Raed Arafat vorbea la Digi24 despre interzicerea pelerinajului de la moaștele Sfintei Parascheva. Medicul a spus și atunci că „trebuie să înțeleagă lumea că aici nu este vorba nici de disproporție, nici de discriminare, nici de dorința de a face rău unora sau bine altora. Raed Arafat mai spunea că o revenire asupra interdicției poate fi doar o decizie politică, nu sanitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here