Protestul polițiștilor rutieri, în avantajul șoferilor: doar avertismente în loc de amenzi!

0
140

Polițiștii nu mai dau amenzi în semn de protest față de neaplicarea noii legi a salarizării de la 1 ianuarie. Șoferii care încalcă legea primesc doar avertisment pentru fapte care în mod normal îi lăsau fără sume mari de bani și actele mașinii.

Protestele inițiate de Sindicatul Europol pe 1 decembrie se răspândesc în toată țara, iar pe pagina de Facebook a sindicatului se postează cu regularitate zeci de procese verbale din care reiese că oamenii legi dau acum doar avertismente, în loc de amenzi, pentru nereguli care în mod normal i-ar fi lăsat pe șoferi fără sume mari de bani și chiar actele mașinii.

Până acum, au aderat la această formă de protest polițiștii de la Rutieră din Alba, Bacău, Constanța, Olt, Bihor, Dolj, București, Neamț, Prahova, Suceava, Mehedinți, Călărași, Giurgiu, Vâlcea, Cluj și Mureș, potrivit postărilor de pe contul Sindicatului Europol.

Iar șoferii nu aveau cum să fie decât mulțumiți de efectele protestului. ”Mulțumim Poliției Rutiere” scrie pe un proces verbal publicat, de asemenea, de sindicat.

Este vorba despre un protest prin care polițiștii au fost îndemnați să dea avertismente în loc de amenzi, în speranța că vor convinge astfel Guvernul să aplice Legea Salarizării nr. 153/2017, care trebuia să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022.

Avertisment în loc de mii de lei amendă și talon confiscat

În Alba, de pildă, un șofer prins în trafic cu IPT-ul expirat, fără buletin și permis de conducere la el. Bărbatul a primit doar un avertisment, după cum se poate vedea din procesul verbal publicat de Sindicatul Europol.

În mod normal, șoferul ar fi primit între 1.305 lei și 2.900 lei amendă, iar oamenii legii i-ar fi confiscat talonul mașinii și plăcuțele, scrie Alba 24.

Totodată, în situația în care expiră ITP-ul, înmatricularea este suspendată automat. Așadar, dacă un conducător auto circulă cu ITP-ul expirat riscă și o amendă pentru condusul în timpul suspendării înmatriculării, valoarea total amenzii putând ajunge la 5.800 de lei.

Sursa știre : Stirileprotv.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here