Protest la Romexpo, înaintea începerii congresului PNL. Un ciolan imens a fost amplasat în fața intrării

0
162

Zeci de persoane s-au adunat s protesteze, în această dimineață, în fața Romexpo, acolo unde urmează să înceapă Congresul PNL pentru alegerea noului șef al partidului. 

O asociație a amplasat un ciolan imens la intrarea în sala Romexpo, în zona pe unde intră delagații la congresul care va începe la ora 11.

Câţiva dintre membrii asociației afişează un banner cu mesajul „După ce vă împărţiţi ciolanul desfiinţaţi Secţia specială”. „Vom continua atât demersurile legale care ne sunt permise cât şi pe cele în stradă”, au declarat organizatorii. Aceştia reclamă „dubla măsură” în ceea ce priveşte adunările publice, ei arătând că la mitinguri pot participa cel mult 100 de oameni, în timp ce la congresul liberalilor sunt aşteptaţi cinci mii de oameni.

Cu bannere și pancarte, oamenii manifestează împotriva actualei guvernări, motivul principal fiind disputa internă „pentru ciolan”.

„Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot astfel încât să fie asigurat secretul votului”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat despre posibile fraude, Oban a răspuns: „Încrederea mea este că nu vor fi încercări. Practic, aici ca președinte al partidului n-am putut să intervin. Avem o comisie de organizare a congresului și, de asemenea, avem o comisie de numărare și validare a votului care este formată cu repezentare paritară și care va fi condusă de președintele Comisiei de organizare, Theodor Stolojan. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot astfel încât să fie asiguat secretul votului”.

El a mai spus că președintele Klaus Iohannis este binevenit la congres. Ajuns la Romexpo, Ludovic Orban a discutat cu delegaţii care deja se aflau în zonă şi s-a şi fotografiat alături de unii dintre ei.

Sursa știre : observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here