PRIMĂRIA CAPITALEI AMÂNĂ PLATA AJUTORULUI DE HANDICAP. BANII VOR FI FOLOSIȚI ÎN LUPTA CU COVID-19

0
152

Primăria Capitalei a amânat plata ajutorului pentru integrarea adulților cu handicap, iar banii îi va redistribui pentru combaterea COVID-19, potrivit informațiilor furnizate de Digifm.ro

Președintele Autorității pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități acuză municipalitatea că prioritatea sa sunt companiile municipale. 

Loading...

Instituția condusă de Gabriela Firea a decis să taie din bugetul pe luna martie alocat pentru plata mai multor ajutoare sociale și să suspende, pe o perioadă nedeterminată, ajutorul pentru integrarea persoanelor cu handicap.

Potrivit unei postări de pe Facebook a Direcției Generale de Asistență Socială, banii vor fi redistribuiți către aprovizionarea spitalelor și pentru asigurarea unei mese calde persoanelor vulnerabile.

Aceasta reprezintă un atentat direct la persoanele cu dizabilități care, oricum, se află într-o situație de maximă vulnerabilitate, dublată de această epidemie. În contextul în care sunt oameni indisponibilizați, familii ale acestor adulți cu dizabilități, în mare vulnerabilitate, faptul că le taie și acest stimulent cred că va pune o presiune și mai mare, a declarat președintele Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități.

Mădălina Turza mai adaugă faptul că nu este prima tăiere de acest fel, iar Gabriela Firea ar prioritiza bugetul pentru companiile din subordinea Primăriei, în loc să îi ajute pe bucureșteni.

Primăria București trebuie să plătească, în total, pe luna martie, ajutoare sociale de 29 de milioane de lei.

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here