Previziune sumbră: Coalitia PSD-PNL va crapa peste „maxim doi ani”, anunta presedintele PNL Bucuresti. „PNL a pierdut mult in alianta cu PSD”

0
120

Presedintele PNL Bucuresti si primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu este de parere ca alianta de guvernare dintre PNL, PSD si UDMR va dura „maxim doi ani”. El este de parere ca PNL „a pierdut mult” in alianta cu PSD, el afirmand ca acesta este un lucru care „tine de evidenta”.

Ciucu avanseaza scenariul in care, cu un an inainte de alegerile din 2024, PSD sa renunte la guvernare, iar PNL sa ajunga sa faca guvern cu sustinere minoritara in Parlament.

Intrebat duminica, intr-o emisiune la Prima Tv, cat crede ca va rezista Guvernul format din PNL, PSD si UDMR, Ciprian Ciucu a raspuns: „maxim doi ani”.

Intrebat pe ce calcule se bazeaza atunci cand face o astfel de estimare, Ciucu raspunde: „Asa cred eu”.

„Cand ai doua partide mari, totdeauna in cadrul acestor partide apare opozitia si opozitia din PSD va aparea la Marcel Ciolacu. Si ce o sa-i reproseze? Ca a facut alianta cu PNL. E posibil ca si in PNL sa apara opozitie. Ce o sa reproseze? Despre ce vorbim? Sa vedem”, explica liderul PNL Bucuresti.

Intrebat daca in opinia sa se va ajunge la rotatia partidelor in fruntea Executivului, Ciucu afirma ca nu are un raspuns, avand in vedere ineditul situatiei.

In ceea ce priveste atitudinea presedintelui Klaus Iohannis favorabila aliantei cu PSD, dupa criticile aduse acestui partid in campania electorala, Ciprian Ciucu a afirmat:„ No comment”.

„Nu stiu de unde. Nu cred ca este o apetenta. Eu am cerut mai multe explicatii in partid, nu neaparat cu privire la daca ne-ar fi dus Klaus Iohannis (intr-o alianta cu PSD- n.r), eu am cerut explicatii cu privire la deciziile pe care le luam noi impreuna, nu ii cer eu socoteala presedintelui ca sa nu se inteleaga… Dar in fine, aici am ajuns. Au fost foarte multe explicatii si unele dintre ele foarte bune”, mai afirma Ciprian Ciucu, citat de news.ro.

Presedintele PNL Bucuresti considera ca PNL „a pierdut mult mai mult” in coalitia cu PSD.

„Cand esti intr-o alianta in care ai doar premierul si mai putine ministere si mai putin importante, vorbim lucruri care tin de evidenta aici. Evident ca a pierdut. Ce rost are sa zic ‘Nu dom-le’, sa ma apuc acuma… Nu ma pricep sa fac salturi de-astea, sa intorc logica. Nu am acest aparat, ca sa-i zic asa, de contorsionism. Este de la sine evident, na!”, adauga Ciprian Ciucu.

Intrebat cum se simte in alianta cu PSD, dupa ce a iesit in strada in anul 2017, pentru a protesta fata de deciziile luate de guvernul social-democrat, Ciprian Ciucu a raspuns: „ Inconfortabil”.

Intrebat daca continua sa creada ca alianta PNL si PSD este o greseala, acesta sustine ca nu isi poate „dezavua” partidul.

„Cand esti in politica, te exprimi si incerci sa influentezi cat de mult decizia, pana in momentul in care se ia decizia. Si, slava Domnului, am facut-o, am facut-o si in interior, apasat, la Birourile Politice Nationale, chiar pe un ton ridicat, am facut-o si public. Odata ce decizia este luata, ai doar doua optiuni: ori nu-ti dezavuezi partidul, si cu asta mergi mai departe, sau ai optiunea exit si din punctul meu de vedere, in acest moment nu cred ca este oportun sa apelez la optiunea exit. Chiar daca nu sunt confortabil in continuare cu aceasta decizie, nu pot sa-mi dezavuez partidul. Si, odata ce s-a luat decizia asta, nu am ce sa fac, inghit in sec, merg mai departe cu ea. Daca lucrurile denatureaza pana acolo unde sa apara optiunea exit, ceea ce nu-mi doresc, o sa discutam atunci”, a declarat Ciucu.

Liderul PNL Bucuresti mai spune ca plecarea sa din PNL ar reprezenta iesirea din viata politica.

„Daca plec din PNL, plec din politica. Nu ma apuc acuma sa schimb partide. Am inceput sa construiesc ceva – am ce face cu viata mea, slava Domnului, am la ce sa ma intorc, am ce face nu e asta o problema – in acest moment, nu vad sa ma duc… Nu cred ca da bine. Si daca ar fi sa ma duc in politica iarasi in alt partid, desi nu-mi doresc chestiunea asta, as avea o perioada in care as fi low profile, adica nu poti sa te duci din prima sa schimbi tu lucrurile in alt partid. (…) Eu imi doresc sa fac politica cu PNL, dar pe termen lung si vreau ca sa avem credibilitate, cel putin pe PNL Bucuresti, astfel incat oamenii sa ne voteze si asta este munca mea din PNL in acest moment”, adauga Ciucu.

Intrebat daca crede ca partidul din care face parte va termina actualul ciclu electoral aflandu-se in pozitia de partid aflat la putere, liderul PNL Bucuresti spune ca nu poate face predictii, dar e de parere ca „orice e posibil”.

El spune ca in opinia sa, cel mai probabil scenariu este cel ca PNL sa ajunga, cu un an inaintea alegerilor din 2024, sa aiba guvern minoritar, dupa ce PSD ar face un „pas la ofsaid” inaintea alegerilor.

Sursa știre : Aktual24.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here