Povestea din spatele scenei a lui Mugur Mihăescu, alias Garcea: turnător la Securitate, politician eşuat şi mitingist anticarantină

0
48

Mugur Mihăescu, cunoscut pentru rolul poliţistului Garcea şi spectacolele de umor ale grupului Vacanţa Mare, actualmente consilier al Primăriei Capitalei pe probleme ale Centrului Istoric, este unul din cei care au ţinut să transmită un mesaj Guvernului la protestul faţă de legea carantinării de duminică din Piaţa Victoriei.

Potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro, fostul actor care avea o mască sub bărbie, a fost întâmpinat cu o uşoară neîncredere de oamenii aflaţi la protest, veniţi acolo fără mască pentru a arăta că nu susţin măsurile guvernamentale de combatere a pandemiei şi că nu sunt de acord cu legea carantinării, întrucât e „neconstituţională” şi aduce atingere libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor.

Loading...

Mugur Mihăescu a început spunând că se află acolo pentru a ajuta Guvernul: „Sunt aici să apărăm legea, bună, proastă cum este ea, suntem datori să apărăm o lege votată, dar când se da o lege care poate încălca drepturile fundamentale ale omului, rog Guvernul, sunt aici să-l ajut să nu facă greşeala de a da pe genunchi noaptea ca hoţii”.

Protestele faţă de legea carantinării vin pe fondul unui scepticism mai larg faţă de restricţii guvernamentale nejustificate, inclusiv cele economice, dar nemulţumirile oamenilor par să se plieze pe adevărate teorii ale conspiraţiei cum că virusul nu există sau nu provoacă îmbolnăviri grave, în care tot mai mulţi tind să creadă în contextul unei neîncrederi amplificate faţă de clasa politică.

Fostul „Garcea” are şi un trecut politic, potrivit CNSAS, care a furnizat un raport al recrutării lui de către securitatea comunistă cu prilejul candidaturii sale la primăria sectorului 5 în calitate de independent împotriva lui Vanghelie, în 2012.

G4Media a publicat detalii despre notele transmise Securităţii din timpul stagiului militar, acesta semnând un angajament cu Securitatea în 2 iunie 1986 sub numele conspirativ ”Mihai”.

Mihăescu a furnizat informaţii privind relaţiile colegilor în străinătate, cu studenţi străini sau privind valuta deţinută şi bunurile achiziţionate de peste hotare.

Sunt aspecte care ţineau şi de viaţa personală, intimă a prietenilor săi, iar unele detalii privesc chiar îngrijorări de a nu fi descoperiţi de Securitate.

Într-una din note, fostul actor scrie despre un coleg al său cu o iubită în Israel, acolo unde s-a mutat şi mama sa, şi fratele vitreg, în urma separării de tatăl său care a rămas în România.

Citește mai multe pe acest subiect, aici 

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here