Polițistul din Dărmănești arestat la domiciliu pentru corupție și-a luat viața după ce a fost vizitat de colegi

0
120

Tragedie de Crăciun, în familia unui polițist din Bacău. Bărbatul, agent șef la un post de poliție, s-a împușcat mortal sâmbătă seară. Era cercetat penal pentru corupție, pentru că fi luat mită de la șoferii opriți în trafic.

Polițistul fusese plasat în arest la domiciliu. Și-a luat viața la câteva ore după ce îl vizitaseră colegii săi, care verificaseră dacă respectă măsura impusă de instanță.

Polițistul, agent șef la postul de poliție al orașului Dărmănești, avea 45 de ani. Era cercetat penal pentru fapte de corupție și fusese plasat în arest la domiciliu.

Luna trecută, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău l-au trimis în judecată pentru luare de mită și complicitate la luare de mită, după ce, în cursul acestui an, ar fi cerut bani, între 200 și 400 de lei, de la șoferii care greșeau în trafic. În același dosar sunt cercetați și alți colegi.

În urma anchetei, superiorii l-au suspendat din toate funcțiile pe care le deținea. Cu puțin înainte de tragedie, fusese vizitat de câțiva agenți care au verificat dacă respectă măsura arestului la domiciliu.

”Lucrurile în puține cazuri se petrec din senin”

Dr. Aura Crețu, manager Serviciul Județean de Ambulanță Bacău: ”Pacientul a fost găsit în stop cardio-respirator, cu manevrele de resuscitare care au fost începute de către membrii familiei, s-au continuat, dar fără succes și, după 50 de minute de resuscitare, s-a declarat decesul”.

Bărbatul urma să predea pistolul de serviciu, pentru că era sub anchetă.

Inspector principal de poliție Cătălina Păduraru, IPJ Bacău: ”Polițistul nu avea sancțiuni, iar ultima testare psihologică a avut loc la finalul anului 2017, când a fost declarat apt”.

Dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru: ”O persoană care alege să iasă în acest fel din viață, prin suicid, vede, în momentul respectiv, singura portiță de scăpare. O foarte bună parte dintre cei care decurg la suicid își expun, undeva, 75 la sută, sub o formă sau alta, planurile sau intențiile. Lucrurile în puține cazuri se petrec din senin” .

Poliția din Bacău anchetează acest caz, potrivit informațiilor furnizate de Stirileprotv.ro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here