Politicieni români acuzaţi că deţin bordeluri mascate în saloane de masaj. “Să ne aducem aminte de Negoiţă şi fetele de anul IV de liceu”

0
330

Iana Matei, preşedinta organizaţiei Reaching Out, a dezvăluit pentru ziarul Adevărul că o serie de politicieni români deţin în Bucureşti şi Argeş saloane de masaj care, de fapt, sunt bordeluri sub acoperire. Matei a mai subliniat că zona Brăila-Galaţi-Constanţa este o “gaură neagră” pentru traficul de persoane.

De asemenea, Iana Matei a susţinut că, în opinia sa, există un număr prea mare de situaţii în care sunt muşamalizate cazurile de trafic de fiinţe umane în care sunt implicaţi politicieni şi oficiali, dând ca exemplu, în acest sens, cazul lui Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 din Capitală.

Loading...

“Să ne aducem aminte de domnul Robert Negoiţă, interceptat întâmplător de DIICOT care asculta telefonul unui traficant de persoane. Şi mare surpriză când a intrat Negoiţă şi i-a spus traficantului că îi aduce fetele de anul IV de liceu în loc să îi aducă mai tinere. Gândiţi-vă că anul IV de liceu înseamnă undeva la 17-18 ani.

A fost o vâlvătaie în presă şi apoi nu s-a mai auzit nimic. Eu ştiu politicieni care au avut saloane de masaj şi sunt unii politicieni care încă mai au. Salonul de mesaj e un fel de bordel, însă nu îl poţi numi bordel pentru că nu e legalizată prostituţia la noi. La aceste saloane de masaj ale politicienilor mai vin şi colegi să se relaxeze şi care fie pozează ce se întâmplă în salonul de masaj şi apoi şantajează, fie serviciile sunt gratuite şi apoi se împart banii”, a explicat Iana Matei.

În plus, preşedinta Reaching Out a subliniat că zona Brăila-Galaţi-Constanţa este “gaură neagră” în ceea ce priveşte traficul de persoane.

“La un moment dat, într-un singur club din Vestul Europei au fost găsite 84 de românce, toate din Brăila. În Elveţia au fost găsite 120 de tinere din Galaţi cazate într-un singur apartament. Dacă vorbim de traficul de persoane din industria sexului, 74% dintre femeile de pe străzile din Occident sunt din România, sunt zeci de mii de fete de la noi”, a relatat Matei.

În prezent, Matei este implicată într-o acţiune legată de saloanele de masaj deţinute de către politicieni, dar adaugă faptul că procesul este dificil – “aceşti politicieni sunt sub acoperire”.

Reaching Out este singura asociaţie autorizată în România să se ocupe de recuperarea şi protecţia victimelor adolescente ale sclaviei sexuale. Iar Iana Matei a fost premiată atât de Departamentul de Stat american cât şi de Camera Lorzilor din Marea Britanie pentru lupta ei împotriva traficului de persoane.

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here