PNL nu se dezminte: Fiica partenerei lui Marcel Vela, numită de premierul Cîțu vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. Mama sa, implicată indirect în construirea de microhidrocentrale într-o arie protejată

0
243

Andra Pleșa, fiica partenerei lui Marcel Vela (PNL), a fost numită de premierul Florin Cîțu (PNL) în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate în 9 aprilie.

Mama Andrei Pleșa, Gabriela Nicoleta Pleșa, are acțiuni într-o companie care, prin intermediul altei firme, vrea să construiască patru microhidrocentrale într-o arie naturală protejată, potrivit Economedia.ro

  • Până la publicarea articolului, nici Marcel Vela și nici Andra Pleșa nu au răspuns la apelurile și mesajele Economedia.ro legate de experiența în acest domeniu sau de legătura cu firma care vrea să construiască microhidrocentralele

Andra-Sabrina Pleşa a fost numită în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate de premierul Florin Cîțu pe 9 aprilie, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial.

Andra Pleșa este fiica Gabrielei Nicoleta Pleșa, partenera de viață a senatorului PNL Marcel Vela, fost ministru de Interne în guvernul Orban și șeful liberalilor din Caraș Severin. De altfel, Vela a susținut-o puternic pe Andra Pleșa drept candidat PNL la primăria Caransebeș în 2020, trecându-se chiar primul pe lista candidaților PNL la consiliul local, dar ea a pierdut alegerile în fața unui candidat independent.

Foto: Andra Pleșa și Ionuț Stroe / Facebook

Acum, Andra Pleșa este într-o relație cu Ionuț Stroe, alt fruntaș liberal, șeful organizației de Argeș și fost ministru al Sportului în guvernul Orban. Cei doi au o relație asumată pe rețelele sociale (vezi foto).

Acum, Andra Pleșa a fost numită în conducerea unei instituții a statului, cu susținerea filialei județene PNL Caraș – Severin, condusă chiar de Marcel Vela. Nu e clar în acest moment ce experiență are pentru această funcție, dat fiind că nu exista un CV oficial al acesteia și nici nu a răspuns la întrebarile Economedia.ro.

Mama noului demnitar, Gabriela Nicoleta Pleșa, este acționar cu 3% în compania ALSET ENERGY MANAGEMENT SRL, care la rândul ei deține 93% din părțile sociale ale firmei ALSET ENERGY SRL, potrivit portalului Confidas.

Firma ALSET ENERGY SRL vrea să construiască patru microhidrocentrale în aria naturală protejată Natura 2000 Muntii Țarcu, inițiativa fiind stopată temporar în instanță de o coaliție a unor ONG-uri de mediu.

Astfel, Federaţia Coaliţia Natura 2000 a câştigat în 2015 un proces împotriva Ministerului Mediului cu privire la anularea Acordurilor de Mediu pentru proiectele de microhidrocentrale pe Râurile Şucu-Olteana şi Bistra Mărului ale firmei ALSET ENERGY SRL, potrivit Radio Reșița.

ALSET ENERGY SRL a intentat însă un nou proces pentru autorizarea microhidrocentralelor, potrivit NewsMaker. Pentru eventuala avizare a unor astfel de proiecte, e nevoie de un aviz al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, potrivit Legii 95/2016. Adică tocmai instituția în conducerea căreia a fost numită Andra Pleșa.

Foto: Andra Pleșa și Marcel Vela / Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here