Pensie speciala pentru Renate Weber, Avocatul Poporului. Iata ce a votat astazi o comisie a Parlamentului, in plina epidemie

3
1527

Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputatilor a avizat favorabil, joi, initiativa legislativa care prevede, printre altele, ca Avocatul Poporului sa aiba o indemnizatie lunara echivalenta cu a judecatorilor cu grad maxim de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

De asemenea, s-a votat ca Avocatul Poporului sa beneficieze de pensie speciala, potrivit informațiilor furnizate de Aktual24.ro. 

Loading...

Potrivit raportului comisiei, publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, decizia a fost luata, intr-o sedinta online, cu majoritate de voturi, fiind propuse unele modificari.

Initiativa legislativa prevede, printre altele, ca Avocatul Poporului si adjunctii acestuia au dreptul la o indemnizatie lunara echivalenta judecatorilor cu grad maxim de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, respectiv de la Curtea de Apel. La implinirea varstei standard de pensionare, Avocatul Poporului si adjunctii sai care au indeplinit cel putin un mandat complet beneficiaza de pensie calculata potrivit prevederilor legale aplicabile judecatorilor, titrează Agerpres.

Fostii Avocati ai Poporului si fostii adjuncti ai acestuia care au indeplinit cel putin un mandat complet au dreptul la pensie si recalcularea acesteia in aceleasi conditii, prevede proiectul.

Avocatul Poporului si adjunctii care nu au domiciliu si nici locuinta proprietate personala in Bucuresti beneficiaza, de la data numirii in functie, de cazare gratuita, de transport saptamanal la si de la localitatea de domiciliu, in conditiile prevazute de lege pentru deputati si senatori.

De asemenea, Avocatul Poporului si adjunctii au dreptul la pasaport diplomatic in conditiile legii, mai stipuleaza proiectul de lege.

Modificarile propuse se refera la introducerea Comisiei pentru drepturile omului, alaturi de Comisia juridica, in procedura de audiere a candidatilor pentru functia de Avocat al Poporului si de adjunct, dar si de revocare a acestora.

O alta modificare se refera la faptul ca personalul institutiei Avocatul Poporului sa aiba statutul functionarilor publici si nu al functionarilor publici parlamentari, cum se prevedea in proiect.

Raportul asupra proiectului urmeaza sa fie intocmit de Comisia juridica, mai precizează sursa citată.

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

3 COMENTARII

  1. De la handicapati se ia, nu se ia de la cei cu pensii speciale si salarii nesimtite.Nu se confisca averile nejustificate, ne considera prosti, vor doar voturile de la noi.Sa nu murim ca sa le dam voturile, dupa aia Dumnezeu cu mila!

  2. BLESTEMATI SA FIE TOTI CEI CE AU PENSII SPECIALE DATE CA MITA DE PARLAMENTARI !
    SA CRAP[E DE CORONAVIRUS COVID 19 SAU 20 SA NU MAI INTRETINEM NOI ASEMENEA PARAZITI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here