Pedeapsa directorului care i-a făcut „cerşetori, hoţi şi curve“ pe românii din Diaspora a luat sfârşit. El a revenit şef în Vrancea

0
95

Cristian Prescorniţoiu, şeful Inspectoratului pentru Construcţii Vrancea, a făcut valuri pe internet în vara lui 2018, după ce i-a jignit pe românii care urmau să vină în ţară la protestul din 10 august.

Potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro, după mai bine de jumătate de an petrecuţi în exil, Cristian Prescorniţoiu a revenit la conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) Vrancea.

Prescorniţoiu a fost pentru prima dată transferat “disciplinar” la Suceava, la sfârşitul lunii noiembrie 2019, de către Ministerul Dezvoltării, condus de vrânceanul Ion Ştefan, lucru care a stârnit nemulţumirea liberalilor moldoveni, astfel că în ianuarie a fost mutat inspector şef în celălalt capăt al ţării, la Caraş Severin.

Acesta a rezistat şi din iulie a revenit în postul care l-a consacrat la Vrancea.

Prescorniţoiu a devenit celebru după ce în 2018 a distribuit pe Facebook o postare cu titlul „10 august, cea mai mare sărbătoare europeană. Se goleşte Europa de Cerşetori, Hoţi şi Curve din România”.

Postarea lui Prescorniţoiu din 2018 a avut loc cu câteva zile înainte de mitingul Diasporei din 10 august, încheiat cu violenţe mari, şi a stârnit indignarea mai multor români.

După scandalul public generat, Prescorniţoiu a fost cercetat disciplinar de conducerea centrală a Inspectoratului de Stat în Construcţii, dar la finalul anchetei nu s-a luat nicio măsură, iar funcţionarul a rămas pe postul de director până la detaşarea pe aceeaşi funcţie la Suceava.

Prescorniţoiu spunea atunci că la miting nu au cum să vină oameni care au de lucru, pentru că aceştia sunt la muncă. „Vorbeam de hoţi, curve şi cerşetori! Cei ce muncesc nu vin la mitinguri! Cine se simte lezat…”, a scris acesta pe pagina lui de Facebook.

“Domnule prim-ministru de vacanță Paul Stănescu, în mai puțin de o săptămână veți sta în locul Veoricăi la Palatul Victoria, o funcție de o responsabilitate uriașă.

Nu este pentru prima dată când PSD își afișează ‘respectul’ față de românii care locuiesc în Uniunea Europeană, și nu numai. Ultima dată, un ministru PSD a plecat din funcție tot după un moment de sinceritate, mai precis după ce a spus că femeile plecate la muncă peste hotare se transformă în curve, iar copii rămași acasă, în golani.

V-ați demonstrat ‘prețuirea’ nemarginită pentru românii din Diaspora și la alegerile prezidențiale, când le-ați îngrădit dreptul la vot. Totuși, să țineți în funcție un slujbaș slugarnic și fără discernământ, este prea mult. În acest context, aveți două posibilități: ori îl demiteți pe Prescornițoiu, ori vă dați demisia!”, a scris printre altele Eugen Tomac la acea vreme, pe pagina dânsului de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here