Orban e hotărât și respinge total ideea renunţării la mască de către elevii din scenariile verzi. „Nu văd de ce trebuie să existe unii care să instige”

1
37

Premierul Ludovic Orban s-a declarat împotriva propunerii preşedintelui CJ Harghita, care sugerase ca în judeţele cu scenariul verde elevii de la grădiniţă şi din ciclul primar să nu poarte mască de protecţie.

Orban a precizat că cea mai sigură măsură de împiedicare a răspândirii virusului rămâne purtatul măştii, informează Agerpres.

Loading...

„Am văzut, copiii sunt ascultători, copiii respectă această regulă la şcoală şi nu văd de ce trebuie să existe unii care să instige la nerespectarea acestei reguli. O să îşi asume ei răspunderea pentru îmbolnăvirea copiilor, pentru faptul că odată îmbolnăviţi copiii pot să ducă boala acasă?

Îşi asumă ei răspunderea pentru un asemenea risc major? În ceea ce ne priveşte pe noi, nu putem fi de acord cu o astfel de propunere”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a spus că o astfel de propunere (de renunţare la mască) nu are niciun fundament.

„E o propunere cu care noi nu suntem de acord. Obiectivul nostru fundamental este acela de a respecta dreptul la educaţie al copiilor şi acela de a proteja sănătatea copiilor şi a cadrelor didactice în cadrul şcolii, în cadrul procesului educaţional.

Cea mai sigură măsură de împiedicare a răspândirii virusului este portul măştii, alături de celelalte măsuri pe care le-am instituit, dezinfecţia, păstrarea atât cât e posibil a distanţei fizice, igiena personală care să fie asigurată pentru copii”, a explicat Orban, duminică, într-o conferinţă de presă la Iaşi.

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

1 COMENTARIU

  1. nesimtitule de premier ce esti lasa laba jos de pe copii nostri imbolnavim copii si voua nu va pasa !dar noua ca parinti ne pasa si trebuie sa facem ceva sa oprim toata mascarada asta ,sa nu lasam copii la scoala pina veti intelege ca vrem scoala normala fara alte alternative copii fara masti !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here