OBLIGATORIU pentru toată lumea care intră în România: Formularul de localizare a pasagerilor, obligatoriu de la miezul nopții. Se poate completa doar online, iar amenzile sunt uriaşe

0
213

De la miezul nopţii, toate persoanele care intră în ţară trebuie să completeze formularul de localizare, aşa-numitul PLF. Formularul se poate completa doar online, iar cei care vin în România vor avea la dispoziţie 48 de ore să facă acest lucru. 

Din această seară este obligatoriu ca toate persoanele care vin în România să completeze formularul de localizare a pasagerilor (PLF). Se completează doar digital, pe site-ul https:/plf.gov.ro. Autoritățile vor să știe cu exactitate țara din care venim, precum și destinația finală.

Formularul PLF se completează de toate persoanele care intră în ţară cu cel puţin 24 de ore înainte de a intra pe teritoriul României, sau în maximum 24h după intrarea în ţară. Până acum, deși nu a fost obligatoriu, s-au completat 14.000 de formulare, cele mai multe în București, pe Aeroportul Otopeni, la Cluj și în Vama Nădlac. Începând din această noapte, persoanele care refuză să completeze acest formular vor primi amenzi între 2000 și 3000 de lei.

Iată ce trebuie să faci 

1. Vă autentificaţi pe baza unei adrese de e-mail şi apăsaţi butonul Autentificare. Dacă este valid, veţi fi informat că s-a trimis un link. Verificaţi e-mailul, accesaţi link-ul primit şi veţi fi redirecţionat în aplicaţia de completare a formularului.

2. Accesaţi butonul verde Formular nou, din dreapta-sus a ecranului. Apoi, selectaţi opţiunea CNP dacă deţineţi o carte de identitate din România sau opţiunea Paşaport / Act de identitate dacă prezentaţi alt document la trecerea frontierei.

3. Completaţi câmpurile obligatorii ale formularului cu numele şi prenumele, ţara de unde aţi plecat, data plecării şi punctul de trecere a frontierei. Introduceţi şi adresa de destinaţie.

4. Este necesară completarea numărului de telefon la care puteţi fi contactat pe perioada şederii în România.

5. Selectaţi modul de călătorie (autoturism, tren, autocar, avion sau vapor) şi introduceţi toate datele necesare în funcţie de mijlocul de transport. Aceste informaţii le regăsiţi pe biletele de călătorie.

6. Indicaţi o persoană de contact în caz de urgenţă.

7. Adăugaţi ţările vizitate anterior, inclusiv cele tranzitate pe timpul călătoriei.

8. Dacă este cazul, adăugaţi datele minorilor care vă însoţesc.

9. Bifaţi că sunteţi de acord cu prelucrarea datelor personale de către autorităţile competente şi că aţi luat la cunoştinţă prevederile legislaţiei în vigoare.

10. Apăsaţi butonul verde Salvează, iar aplicaţia va genera formularul digital de intrare în România.

Din meniul Listă formulare puteţi vizualiza toate formularele pe care le-aţi completat pentru intrarea în ţara noastră în ultimele 15 zile

Sursa știre : observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here