O educatoare din Fetești s-a filmat lovind un copil. A cerut pensionarea după apariția imaginilor

0
165

O educatoare din Feteşti a cerut brusc miercuri dimineaţă să iasă la pensie după apariţia unor imagini în care pare că loveşte un copil, potrivit Stirileprotv.ro. 

Secvenţele sunt înregistrate chiar de ea şi au ajuns pe internet, în grupul de comunicare al părinţilor care au copiii la grădiniţa respectivă. Cazul a intrat şi în atenţia poliţiştilor din Ialomiţa.

Imaginile sunt filmate chiar de educatoare. Secvenţele îi surprind pe elevi în momentul în care se chinuiau să taie câteva fructe. La un moment dat, educatoare se apropie de un copil speriat.

Cu lacrimi în ochi, băiatul lovit nu reuşeşte să spună nimic, iar ceilalţi copii par extrem de speriaţi. Imaginile au ajuns pe grupul de comunicare cu părinţii al grădiniţei.

Femeie: ”Nu mi se pare normal ce se întâmplă! Copiii păreau speriaţi”.

Bărbat: ”Ne trimitem copiii la şcoală, la grădiniţă şi să avem o siguranţă că îi trimtem, unu la mână şi a doua să ne simțim protejaţi de sistemul ăsta pe care îl avem la ora actuală. Copilul acesta a fost lovit pentru că nu vrea să taie sau nu tăia bine”.

Coducerea şcolii a demarat o anchetă după apariţia imaginilor violente.

Elena Băleanu – director adjunct liceul Aurel Vlaicu Feteşti: ”În urma discuțiilor purtate, doamna educatoare a negat un astfel de comportament abuziv asupra copilului însă tot odată a făcut cerere de pensionare. De astăzi doamna educatoare nu a mai avut acces la clasă”. .

Cazul este anchetat acum de poliţie şi de Inspectoratul şcolar.

Steluţa Mitrea, inspector Școala Generală ISJ Ialomiţa: ”I-am prezentat cele 3 variante pe care le are, să îşi dea demiisia, să iasă la pensie sau poate să rămână şi să intre în comisia pentru cercetare. Astăzi şi-a depus cererea de pensionare i-am aprobat-o. Toţi am văzut că în acea grupă copiii erau traumatizaţi nu erau fericiţi”.

Educatoarea în vârstă de 62 de ani nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere. Era angajată pe bază de contract şi a lucrat mai bine de 42 de ani în sistemul de învăţământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here