Nu mai trebuie certificat de la medic, la intrare în România. Amendamentul nu a fost votat!

0
663

După de ieri agenția de știri Mediafax s-a grăbit să scrie o știre fără să o și verifice, s-a instalat o adevărată isterie pe Facebook cum că la granița României ar trebui prezentat un act doveditor de la medic, care să certifice faptul că nu ai coronavirus când te întorci în România, astfel poți pleca direct la locul de reședință. 

Evident, ca orice știre falsă, a avut un impact foarte mare, oamenii distribuind cu miile. Când dezminți o astfel de știre, culmea, nu mai are impact, lumea nefiind interesată. Avem tendința să rămânem cu ceea ce am citit prima dată că și cum aia e adevărat. Algoritmii Facebook sunt programați să nu dea impact unei postări care nu are multe reacții și uite-așa lumea rămâne prost informată, deoarece mulți nu mai ajung nici să vadă măcar, știrea adevărată.

Ce s-a întâmplat de fapt?

Într-adevăr a fost un amendament care prevedea asta și alte detalii care nu mai merită menționate, dar nu a primit voturile necesare și prin urmare a fost respins în cursul zilei de ieri. Atât de simplu!

Care este acum condiția la vamă din acest punct de vedere?

Începând de astăzi, se instituie măsura izolării la domiciliu, împreună cu familia, pentru toate persoanele care vin din străinătate!

Pentru cei care nu pot face acest lucru sau nu vor să-și expună familia doarece nu călătoresc alături de aceștia, pot solicita carantinare instituționalizată din partea autorităților.

Vă îndemn totuși să urmăriți știrile zilei, legea poate avea modificări în decursul Stării de Alertă în care ne aflăm acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here