„Morții mamilor voastre de boschetari veniți din afară! Să vă mănânce coronavirus, bă!!!” Dezlănțuire de ură a unui ziarist la adresa românilor din diaspora

0
86

Incredibilă dezlănțuire de ură a unui ziarist cunoscut, la adresa românilor din diaspora! Injurii grosolane, expresii greu de reprodus, instigare la alungarea compatrioților care, în vremuri de bejanie, se întorc la casele lor, la pământul lor, la părinții sau copiii lor. Numele ziaristului: Daniel Nanu.

Potrivit Ziariștii.com, Daniel Nanu (51 de ani) este jurnalist de sport, meserie pe care o practică de 30 de ani. În prezent este colaborator al cotidianului de specialitate „Gazeta Sporturilor”, iar în trecut a lucrat la ziare precum „Evenimentul zilei”, „ProSport”, „Jurnalul Național” etc. Are apariții regulate la televiziuni de sport și a scris o carte remarcabilă: „Gică Popescu – Viața mea”.

Mulți ani, a fost un mare susținător al opoziției politice anti-FSN/FDSN/PDSR/PSD. De câțiva ani însă, viziunea sa politică a cunoscut o metamorfoză, părând desprinsă din laboratoarele de propagandă ale PSD. Pe profilul său de Facebook, Nanu alternează postările din lumea sportului cu izbucniri violente, exprimate în clișee dragnisto-dănciliene, la adresa taberei anti-PSD (Iohannis, Orban, PNL, USR, PLUS, PMP etc.).

Treaba lui, opțiunea lui, pirueta lui. Dar ce a urmat e înfiorător: 10 postări în 20 de ore. Apoi le-a șters pe toate

Pandemia de coronavirus i-a dat ocazia lui Daniel Nanu să-și extindă ura de la câțiva lideri politici la un segment important al poporului român: cei peste 5 milioane de compatrioți din diaspora.

De luni seara până marți după-amiază, Nanu a trimis o rafală de injurii la adresa diasporei române. Au fost 10 postări lipsite de rațiune (două luni și opt marți), toate adresate românilor din afara granițelor, pe care jurnalistul i-ar dori plecați definitiv.

Ura viscerală a explodat chiar de la prima postare. Celelalte texte au fost un fel de dialog dușmănos cu cei care-i taxau agresivitatea și limbajul suburban. De câteva ori, Nanu a oferit bonusuri obscene, sub forma unor mesaje la propriile postări.

Citiți întreaga poveste relatată pe larg, aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here