Mesaj viral pe Facebook: oameni buni, ni se stinge specia!

0
46

“Măi oameni buni, măi lume, ni se stinge dracu specia.

Ăștia se dau de ceasul morții că nu pot fără să danseze pe muzică house în concediu. Că nu se simt împliniți.

Loading...

Alții, că nu pot suferi masca, se sufocă, se simt împilați și oprimați că li se impune se nu se pupe, să nu se îmbăloșeze cu diverși.

Asta e suferință? Asta e oprimare?

Bunicii i-au hrănit pe genitorii mei, născuți în 1944, cu rădăcini, să nu moară de foame în 47-48.

Comuniștii i-au luat lu buni și boii, și porcul, până și cele două capre.

Tata a mers la școală în izmene, cu nădragi legați cu sfoară. La facultate a primit costumul cel bun al bunicului și cureaua pentru pantaloni, veche de 50 de ani. Tot atunci a avut prima pereche de pantofi pe măsură.

Mi-au murit mătuși de holeră și de TBC. Părinții lor trăiau în conac și mergeau la biserică, duminicile, cu trăsura, ele cârpeau perdele și haine să aibă ce pune-n oală.

Eu am trecut prin două conflicte regionale plus una bucată Revoluție care nu se pune, m-am săturat cu o omletă de 6 ouă la 5 oameni, am învățat să mă bucur de 5 minute de apă caldă săptămânal. Iaca-s viu și vioi.

Și ăștia se plâng că trebuie să se spele pe mâini des și numesc masca ”botniță”? Muriți, limbricilor, dacă nu sunteți îîn stare să trăiți cu disconfort, înseamnă că specia umană chiar nu se poate baza pe voi, sunteți rebuturi genetice și avortoni.

O să vină războaie, migrații în masă prilejuite de schimbările climatice sau de alte dezastre naturale. O să apucați precis, ăștia mai tineri, și foamea. E naturală o degradare gravă a nivelului de trai, periodic.

Nu veți supraviețui nici în prima săptămână, lipsiți de salata de fructe, sesiunea de vlogging și vizita partida de shopping de la Zara, voi care n-ați purtat masca de gaze cu filtru anti-chimic, ca să prețuiți mângâierea mătăsoasă pe obraz a unei măști chirurgicale.”

Măi oameni buni, măi lume, ni se stinge dracu specia.Ăștia se dau de ceasul morții că nu pot fără să danseze pe muzică…

Publicată de Marcel Ivanus pe Marţi, 28 iulie 2020

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here