Medicii de familie cer demiterea lui Virgil Guran, consilierul premierului. Ce declaraţie a făcut

0
155

Societatea de Medicina Familiei solicită demiterea consilierului premierului Virgil Guran, pentru o declaraţie considerată „cinică şi iresponsabilă”.

Acesta compară medicii de familie cu militarii trimişi la război, unde „mai mor unii dintre ei, din păcate”, transmite News.ro.

„Declaraţia a fost făcută în contextul reacţiei mediciilor de familie la afirmaţia Ministrului Sănătăţii care a anunţat ca aceştia se vor deplasa la domiciliile celor confirmaţi pozitiv. Precizăm că medicii de familie nu dispun de maşini care pot fi decontaminate, nu dispun de echipamente potrivite şi nici de posibilitatea de a se echipa şi dezechipa în condiţii de siguranţă. Declaraţia lui Virgil Guran, reprezentant al Executivului, este cinică şi iresponsabilă, militarii merg la război înarmaţi, nu ca medicii de familie, cu mâinile goale”, arată reprezentanţii medicilor de familie.

„Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) solicită demiterea urgentă a domnului Virgil Guran, consilierul primului ministru Ludovic Orban şi aşteaptă scuze publice adresate corpului medical”, se arată într-un comunicat transmis, duminică seară, de SNMF.

Reprezentanţii medicilor de familie fac referire la o declaraţie a lui Guran, la o emisiune televizată: „Trebuie să iei măsuri, dacă nu eşti ferm vei pierde. Şi trebuie să înţeleagă toată lumea. Cine vrea să trimită medici să moară? (…) Ce să facem? E ca la militari, îi trimiţi la război, mai mor unii dintre ei, din păcate”.

„Declaraţia a fost făcută în contextul reacţiei mediciilor de familie la afirmaţia Ministrului Sănătăţii care a anunţat ca aceştia se vor deplasa la domiciliile celor confirmaţi pozitiv. Precizăm că medicii de familie nu dispun de maşini care pot fi decontaminate, nu dispun de echipamente potrivite şi nici de posibilitatea de a se echipa şi dezechipa în condiţii de siguranţă. Declaraţia lui Virgil Guran, reprezentant al Executivului, este cinică şi iresponsabilă, militarii merg la război înarmaţi, nu ca medicii de familie, cu mâinile goale.

Lipsa de respect pentru medici şi lipsa de empatie faţă de pacienţi îl descalifică pentru orice funcţie publică. Sperând că declaraţia acestui consilier este o părere personală şi nu reprezintă poziţia Guvernului român, SNMF cere urgent demiterea sa”, scrie în comunicatul SNMF.

„Vă spun că trebuie să luăm măsuri urgente, de la minut la minut se schimbă lucrurile şi acum, cu tot respectul pentru opoziţie şi pentru toată lumea, nu ştiu ce înseamnă să guvernezi când guvernezi într-o pandemie şi în ceva care n-a mai fost, la care nu se pricepe nimeni, nu poate să previzioneze nimeni exact exact ce se întâmplă şi trebuie să iei nişte măsuri.

Dacă nu eşti ferm, vom pierde. Trebuie să înţeleagă toată lumea acest lucru şi nu vrea nimeni…. Cine vrea să trimită medici să moară sau… Doamne fereşte de aşa ceva. Din păcate să ne uităm în Italia, Spania, tot aşa, sunt foarte mulţi medici, s-au infectat, ce să facem? E ca la militari – revin la militari – îi trimiţi la război, mor o parte dintre ei, din păcate”, a declarat Guran, într-o emisiune la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here