Medic: Masca refolosită își pierde capacitatea de protecție. Nu se păstrează agățată de oglinda mașinii

0
43

Masca de unică folosință își pierde din capacitatea de protecție, dacă este utilizată din nou, deoarece foarte mulţi microbi rămân pe suprafaţa ţesăturii, spune medicul infecţionist Carmen Dorobăţ, potrivit Digi24. 

Ea adaugă că este important şi locul sau modul cum se păstrează masca de protecție, cel mai indicat fiind într-o pungă sigilată, nu agățată de oglinda retrovizoare, de schimbătorul de viteze sau pe bordul mașinii.

Loading...

„Cele mai ieftine, cele mai uşoare, cele mai comode sunt aceste măşti în trei pliuri. Dezavantajul lor este că nu pot fi purtate pentru o perioadă lungă de timp deoarece respiraţia noastră conţine vapori de apă care modifică calitatea materialului şi atunci masca ar putea permite agenţilor infectanţi să pătrundă prin nas în căile respiratorii. Aşa că o îndepărtăm, pentru că nu mai este eficace. După care, obligatoriu, ne spălăm cu apă şi săpun”, a explicat Carmen Dorobăţ.

Cei mai mulţi români nu cunosc aceste reguli așa că păstrează masca în locuri improprii, ceea ce creşte riscul de infectare.

În alte ordine de idei, doi medici au fost condamnați de către judecătorii ieșeni, din cauza șpăgii. Tribunalul Iași a dispus astăzi condamnarea lui Gheorghe și a lui Carmen Dorobăț.

“Instanța o condamnă pe inculpata Dorobăț Carmen Mihaela la pedeapsa rezultană de trei ani de închisoare, cu suspendare, precum şi la pedeapsa complementară a interzicerii dreptul de a exercita funcția de cadru didactic în sistemul public din România și dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public), pe o perioadă de trei ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită și complicitate la luare de mită“, au precizat reprezentanții Tribunalului Iași.

Magistrații au dispus și confiscarea de la Carmen Dorobăț a sumei de 5.500 de euro.

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here