Mecanicul de la Rahova ameninţă cu greva foamei. Alexandrescu: “I se pune pumnul în gură”

0
741

Potrivit informațiilor furnizate de Epochtimes-romania.com, Anca Alexandrescu, fostă consilieră şi apropiată a lui Dragnea pe vremea când acesta era atotputernic lider al social-democraţilor, a declarat, sâmbăta seara, că fostul său şef ameninţă că va intra în greva foamei dacă nu i se va reda dreptul la muncă în atelierul Penitenciarului Rahova.

Dragnea a fost penalizat de către conducerea închisorii pentru că i-a dat fostei sale colaboratoare un „interviu” din arest, fără să aibă în prealabil, aşa cum prevede legea, permisiunea direcţiei penitenciarului.

Loading...

„În continuare i se pune pumnul în gură, nu i s-a dat voie să vorbească, acum i s-a luat dreptul la muncă şi m-a rugat să transmit public că dacă nu vor reveni asupra acestui abuz va intra în refuz de mâncare”, anunţă Alexandrescu citată de Aktual24.

Fosta consilieră de la Palatul Victoria, actualmente realizator la Realitatea Plus şi coordonator al site-ului realitateadinpsd.net., a adăugat chiar că programul Realitatea PLUS „este scos din grilă în momentul în care este difuzat interviul cu Liviu Dragnea în penitenciar” şi că direcţia închisorii „restricţionează accesul la Realitatea Plus pentru ca deţinuţii să nu vadă interviul”.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) infirmă însă informaţiile potrivit cărora ar fi făcut demersuri pentru scoaterea din grila de difuzare a programelor TV, la nivel de sistem penitenciar, a postului de televiziune Realitatea Plus.

„Administraţia Naţională a Penitenciarelor infirmă categoric informaţiile vehiculate în spaţiul public cu privire la iniţierea unor demersuri de scoatere din grila de difuzare a programelor TV, la nivel de sistem penitenciar, a postului de televiziune Realitatea Plus, integral sau în anumite segmente de difuzare. Vă asigurăm de întreaga responsabilitate în respectarea tuturor drepturilor persoanelor private de libertate”, se arată într-o precizare de presă a ANP de sâmbătă, citată de Agerpres.

Reamintim că, vineri, conducerea Penitenciarului Rahova a decis că lui Liviu Dragnea nu i se va mai permite să muncească în atelierul auto. Sancţiunea survine după ce fostul lider PSD acordase un interviu pentru un post Tv, fără să ceară în prealabil permisiunea din partea conducerii închisorii.

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Tiberiu Ungureanu, a dispus Direcţiei Inspecţie Penitenciară continuarea şi aprofundarea verificărilor iniţiate joi, în contextul în care presa a relatat că Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, a realizat un interviu amplu cu fostul lider al PSD.

„În completarea informaţiilor privind rezoluţia de analizare a documentelor care au stat la baza acordării unei comunicări online la nivelul unei unităţi subordonate, precizăm faptul că directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a dispus Direcţiei Inspecţie Penitenciară continuarea şi aprofundarea verificărilor iniţiate în data de 25.06.2020”, a anunţat ANP, vineri.

Potrivit sursei citate, ANP anunţase joi că, în contextul informaţiilor din presă care vizează modalitatea de acordare a unei comunicări online la nivelul unei unităţi penitenciare subordonate, a solicitat administraţiei locului de deţinere documentarul în baza căruia a fost aprobată exercitarea dreptului.

„În contextul dezbaterilor publice care vizează modalitatea de acordare a unei comunicări online la nivelul unei unităţi penitenciare subordonate, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a solicitat administraţiei locului de deţinere documentarul în baza căruia a fost aprobată exercitarea dreptului. Demersul vizează verificarea aspectelor de legalitate, prin raportare la prevederile actelor normative care reglementează acordarea dreptului la comunicări online”, menţiona ANP.

Nu în ultimul rând, ANP a comunicat faptul că, de la declararea stării de urgenţă şi până în prezent, nu a aprobat solicitări de intervievare a unor deţinuţi.

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here