“Mașinăria pentru sinucidere” a primit undă verde în Elveția. Cum funcționează

0
240

O capsulă în formă de sicriu, care permite ocupanților să se sinucidă, poate fi folosită legal în Elveția, conform recomandărilor obținute de Exit International, compania care a dezvoltat „Sarco”.

Aproximativ 1.300 de persoane au murit prin sinucidere asistată în Elveția în 2020. Metoda utilizată în prezent este ingestia de pentobarbital de sodiu lichid. După administrarea medicamentului, persoana adoarme în câteva minute, iar apoi intră într-o comă profundă și apoi moare, conform Swiss Info. 

Sarco, noua capsulă, oferă o abordare diferită pentru o moarte pașnică, spun creatorii.

D. Philip Nitschke, creatorul capsulei, spune că aceasta poate fi transportată oriunde. Poate fi dusă într-un cadru idilic în aer liber sau în sediul unei organizații de sinucidere asistată, de exemplu, după cum a spus doctorul.

El a mai spus că persoana în cauză va intra în capsulă, va răspunde la câteva întrebări și apoi va activa mecanismul. În interiorul capsulei va fi bagat azot, reducând rapid nivelul de oxigen. Persoana se va simți puțin dezorientată și ușor euforică înainte de a-și pierde cunoștința.

Moartea are loc prin hipoxie și hipocapnie, privarea de oxigen și, respectiv, de bioxid de carbon. Nu există niciun sentiment de sufocare, după cum mai spune doctorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here