Manevră scandaloasă la Țibănești! Aurica Cobuz a vândut primăriei propria vechitură de mașină pe o sumă colosală!

0
8

O licitație de-a dreptul scandaloasă a fost regizată de primarul comunei Țibănești, Aurica Cobuz. Surse bine informate au publicat detaliile unei licitații desfășurate în anul 2019, prin care un microbuz intra în posesia primăriei pe o sumă de 27.295 mii euro, potrivit informațiilor furnizate de Pulsuliesean.ro

Ceea ce nu știu țibăneștenii este că microbuzul a aparținut chiar primarului Aurica Cobuz, pe care îl folosea în folosul propriei firme. Microbuzul, cumpărat în 2003, a fost folosit în afacerile personale ale Auricăi Cobuz, însă câțiva ani mai târziu, firma a intrat în insolvență, așa că actualul primar a rămas pe mână cu un microbuz second-hand. Pentru că prin alte mijloace nu reușea să obțină prea mult pe acest autoturism, Aurica Cobuz s-a gândit să îl vândă… primăriei! A foslosit însă o firmă intermediară, SC Green Terra SRL Iași, a cărei domeniu de activitate este producerea de ambalaje în carton și intermedieri -vânzări de produse alimentare și nealimentare! Vorbim de o firmă cu doi angajați, înființată în 2008.

Loading...

După cum se observă din detaliile licitației, totul a durat doar două minute, iar prețul era deja stabilit dinainte. Niciun leu în minus nu a plătit primăria pentru această manevră suspectă de ilegalitate.

Am căutat detaliile acestei licitații și, potrivit specificațiilor microbuzului vândut primăriei Țibănești, este vorba de un Mercedes Benz Sprinter 17+1 locuri, culoare alb, 68.800 km, Diesel, 2151 cmc, putere 95cp, cutie viteze manuala, tracțiune spate. Ca o paranteză, avem serioase suspiciuni că acela este kilometrajul real al microbuzului. Primăria Țibănești l-a cumpărat printr-o licitație trucată la 27.295 mii euro.

Am contactat un dealer de microbuze ca să aflăm cât ar costa un microbuz cu specificații similare. Am găsit unul cu 19+1 locuri, fabricat 2013, Euro 5, 150cp, care costă 17.900 euro. Altul, fabricat 2008, Euro4, 150CP, 21+1 locuri, costă 12.300 euro.

Dosar penal pentru alte escrocherii

Jongleriile scandaloase pe bani publici se țin scai de Primăria Țibănești. În această perioadă, pe numele primarului comunei Țibănești, Aurica Cobuz, este deschis un dosar penal pe fonduri europene. Jurnaliștii bzi.ro au dezvăluit recent cum Aurica Cobuz nu a vrut să implementeze un proiect cu fonduri UE în comunitatea locală pentru că acesta a fost început în mandatul fostului primar. Mai mult, Aurica Cobuz a solicitat chiar instituției care a avizat proiectul renunțarea la acesta. Peste 160 de mii de euro s-au pierdut imediat, primarul actual venind cu un alt proiect pentru a avea muniție electorală. Aurica Cobuz s-a ales cu un nou dosar penal, la Serviciul de Investigații a Criminalității Economice Iași.

În decembrie 2015, fostul primar Vasile Ipate a depus la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) o cerere de finanțare pentru modernizarea, renovarea și dotarea Căminului Cultural Țibănești. Valoarea investiției din fonduri europene era de 162 de mii de euro.

În acest proiect erau prevăzute investiții în modernizarea, renovarea și dotarea Căminului Cultural Țibănești la interior și exterior. Primăria Țibănești a depus proiectul din fonduri UE și pentru un studio de înregistrări de care s-ar fi folosit Ansamblul Folcloric „Petre P. Carp” al Căminului Cultural Țibănești. În plus, proiectul prevedea și un atelier de pictură.

Câteva luni mai târziu, în iunie 2017, actualul primar a trimis o solicitare de renunțare la cererea de finanțare către Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pentru comuna Țibănești. Pentru că a retras cererea de finanțare a proiectului din fonduri UE depus de vechea conducere a Primăriei Țibănești, primarul Aurica Cobuz s-a ales cu plângere penală pentru abuz în serviciu. Plângerea a fost depusă în luna iunie anul acesta.

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here