Lucian Bode, după amenda primită de PNL pentru congresul de la Romexpo: ”Eu nu am fost acolo ca ministru de Interne, ci ca delegat, ce ar fi trebuit să fac?”

0
125

Lucian Bode a afirmat, marţi, întrebat despre amenda primită de PNL pentru Congresul de la Romexpo, că nu a fost acolo în calitate de ministru de Interne sau organizator, ci ca simplu participant. ”Responsabilitatea revine organizatorilor. Ce ar fi trebuit să fac?”, le-a spus Lucian Bode jurnaliștilor.

Prim-vicepreşedintele PNL, Lucian Bode, a spus că Poliția Română a făcut investigații imediat după ce s-a finalizat Congresul și că a primit 17 sesizări la 112 pentru nerespectarea regulilor impuse de pandemie.

”Pentru faptul că nu s-au respectat distanţarea când a început procesul de vot, pentru că o parte dintre participanţi nu purtau corespunzător masca de protecţie, Poliţia Capitalei a sancţionat organizatorii cu amenda maximă 10.000 de lei”, a transmis Bode, citat de news.ro.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost întrebat, marţi, despre Congresul PNL, sancţionat de poliţişti şi a afirmat: ”Organizatorii s-au asigurat, încă de la începutul lunii septembrie, că vor organiza Congresul din 25 – 26 septembrie, respectând toate prevederile legale”. El a mai explicat că, în 15 septembrie, s-a cerut un nou punct de vedere despre utilizarea certificatului verde, moment în care ”România şi Bucureşti erau în scenariul verde”.

Liberali fără mască de protecție la Congresul PNL

Bode a explicat că la Romexpo sunt 15.247 metri pătraţi, fiind permisă participarea a 5.000 de persoane.

”Pentru faptul că nu s-au respectat distanţarea când a început procesul de vot, pentru că o parte dintre participanţi nu purtau corespunzător masca de protecţie, Poliţia Capitalei a sancţionat organizatorii cu amenda maximă 10.000 de lei. Astăzi, Poliţia Capitalei a sancţionat firma de pază cu 5.000 de ei pentru că avea obligaţia să înştiinţeze de urgenţă organizatori cu privire la aceste nereguli”, a mai declarat Bode.

Acesta afirmă că au fost ridicate înscrisuri şi probe video pentru a lămuri sesizările la 112 care spuneau că s-a intrat fără certificate sau cu certificate false.

PNL, amendat cu 10.000 de lei pentru congresul de la Romexpo

Răspunzând unor întrebări referitoare la lipsa distanţei legale între scaunele de la Romexpo, Bode a afirmat: ”Resposabilitatea revine organizatorilor, eu nu am fost nici organizator, nici ministru de Interne acolo, am fost participant. Responsabilitatea revine organizatorilor. Ce ar fi trebuit să fac?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here