Lovitură totală pentru fotbalul rusesc: Naționalele Rusiei și cluburile din Rusia, suspendate oficial din toate competițiile! FIFA și UEFA au făcut anunțul

0
64

FIFA a anunţat, duminică seară, primele decizii împotriva Rusiei în contextul războiului declanșat în Ucraina. Într-o postare ulterioară, UEFA a anunțat încetarea colaborării cu Gazprom în toate competițiile. 

„UEFA a decis astăzi să își încheie parteneriatul cu Gazprom în toate competițiile. Decizia este cu efect imediat și acoperă toate înțelegerile existente, inclusiv UEFA Champions League, competițiile naționalelor organizate de UEFA și UEFA EURO 2024”.

Printr-un comunicat postat pe site-ul oficial UEFA se anunță decizia de suspendare a cluburilor și naționalelor din Rusia din participarea la competițiile FIFA și UEFA! Decizia vine după ce inițial s-a decis ca echipele rusești să joace pe teritoriu neutru, iar Federaţia care reprezintă Rusia va participa la orice competiţie cu numele “Football Union of Russia (RFU)”, nu ca “Rusia”.

„În urma deciziilor inițiale adoptate de Consiliul FIFA și de Comitetul Executiv, care au avut ca obiectiv adoptarea măsurilor adiționale, FIFA și UEFA au decis împreună ca echipele rusești, fie ele naționale sau echipele de club, vor fi suspendate din participarea la competiții atât UEFA, cât și FIFA, până la noi informații.

Fotbal este unit complet aici și în solidaritate completă cu oamenii afectați din Ucraina. Ambii președinți sperăm că situația din Ucraina se va îmbunătăți significant și rapid astfel încât fotbalul să fie din nou o unitate de vector și pace între oameni”, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here