Liderul bisericii ucrainene, care a dat vina pe gay pentru coronavirus, s-a îmbolnăvit de COVID-19

0
45

Un lider religios din Ucraina, care la începutul acestui an a dat vina pe căsătoriile între persoane de același sex pentru pandemia de coronavirus, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, a anunțat Biserica, citată de Digi24.ro. 

Patriarhul Filaret, în vârstă de 91 de ani, care conduce Biserica Ortodoxă Ucraineană – Patriarhia de la Kiev, s-a îmbolnăvit de COVID-19 și a fost internat în spital, a confirmat biserica într-un comunicat distribuit pe site-ul său și pe Facebook. Într-o declarație transmisă marți, reprezentanții bisericii au spus că sănătatea liderului lor este „stabilă”, potrivit NBC NEWS.

„Vă rugăm să continuați să vă rugați pentru Preasfinția Sa Patriarhul Filaret, pentru ca Domnul Atotputernic să-l vindece pe Patriarh”, se mai spune în declarație.

Filaret a făcut și alte declarații controversate despre pandemia de coronavirus, care a ucis aproape 3.000 de persoane și a infectat peste 140.000 în Ucraina. Într-un interviu din martie la un post tv ucrainean, el ar fi numit criza „pedeapsa lui Dumnezeu pentru păcatele oamenilor”.

În primul rând, mă refer la căsătoria între persoane de același sex. Aceasta este cauza coronavirusului”, a spus Filaret.

În urma afirmațiilor controversate ale lui Filaret, grupul ucrainean pentru drepturi LGBTQ „Insight” i-a intentat un proces în luna aprilie.

„Trebuie să le arătăm oamenilor că astfel de declarații venite din partea liderilor bisericii din Ucraina nu-și mai au locul”, a declarat atunci liderul Insight, Olena Șevcenko.

Prin acest proces i se solicită liderului bisericii ucrainene să prezinte scuze publice pentru afirmațiile făcute.

În timp ce Europa are reputația de a fi relativ progresistă în ceea ce privește problemele LGBTQ, Ucraina nu se numără printre cele mai gay-friendly țări ale continentului.

FOTO: Profimedia Images

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here