La asta nu se aștepta nimeni! Cu voturile USR a fost ales pesedistul Florin Iordache în Consiliu Legislativ?

0
182

Astăzi, România a asistat la un spectacol grotesc, un fel de „premiere” al celui ce avea să fie artizanul distrugerii justiției. Dacă mai întâi, românii erau bucuroși că Florin Iordache nu va apărea pe listele parlamentarilor PSD, aceștia aveau să înțeleagă astăzi, de ce!

Florin Iordache și Augustin Zegrean se luptau pentru șefia Consiliului Legislativ. Mulți credeau că fostul președinte al CCR va câștiga, fiind beneficiarul voturilor PNL, USR și PMP. Numai că n-a fost deloc așa.

Rezultatul votului de astăzi a consfințit primul posibil blat USR-PSD, în defavoarea PNL dar și a României. Să nu credeți că fiecare votează cum îl taie capul, aici vorbim de negocieri intense, duse de liderii partidelor.

Să vedem aritmetica votului din plenul celor două Camere:

Florin Iordache (PSD) 185 de voturi pentru și 42 de voturi împotrivă
Augustin Zegrean (PNL) 41 de voturi pentru și 187 de voturi împotrivă
Ionuț Duli (USR) a avut 2 voturi pentru și 226 împotrivă.

PNL a avut 42 de deputați prezenți, din care 41 au votat cu Zegrean, care însă s-a lovit de zidul USR – PSD, acest lucru fiind evident din faptul că USR a votat împotriva propriului candidat. De altfel se vede votul „în oglindă” în cazul celor doi candidați.

„Grupul PNL îl susține pentru șefia Consiliului Legislativ pe fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, o persoană integră, competentă, care a ținut o line de echilibru pentru CCR. Cred că asupra domnului judecător nu poate să cadă niciun fel de umbră”, a declarat liderul de grup PNL Florin Roman.

Nu de aceeași părere au fost cei de la USR care promiseseră inițial că vor susține candidatura lui Augustin Zegrean. Numai că au făcut un târg tipic și l-au susținut pe Florin Iordache. Ce au obținut? În funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă. În favoarea acestuia au votat 174 de parlamentari, iar împotrivă – 17. Adică cu voturile a peste 100 de parlamentari PSD, potrivit informațiilor furnizate de EVZ.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here