Justiția pare să funcționeze: Parchetul a dispus reținerea pentru 24 de ore a doi dintre polițiștii care au provocat vineri moartea unui bărbat de 63 de ani

0
195

Pitești. Parchetul a dispus reținerea pentru 24 de ore a doi dintre polițiștii care au provocat vineri moartea unui bărbat de 63 de ani, sub acuzațiile de purtarea abuzivă si lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Anterior raportul de autopsie arătase că omul a murit asfixiat, din cauza “comprimării părților moi ale gâtului și toracelui”.

Potrivit Biziday, Marius Ștefan, prim procuror al Parchetului Argeș, a emis în această seară mandatul de reținere, precizând că a schimbat incadrarea faptelor, după ce a audiat martorii dar și polițiștii implicați în operațiunea de vineri.

Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoare de la 6 la 12 ani pentru lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, maxime care pot fi majorate cu o treime, în situația comiterii concomitente a infracțiunii de “purtare abuzivă.” În cazul infracțiunii de ucidere din culpă, sub care fuseseră investigați inițial polițiștii, pedeapsa maximă este de 5 ani.

Mai devreme, în cursul zilei de astăzi, prim-procurorul Marius Ștefan și medicul șef legist Dan Manu, au făcut declarații privind decesul bărbatului de 63 de ani, în urma intervenției polițiștilor de evacuare a unei terase care a luat foc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here