Justiția din România lovește din nou! „Drujbistul furios” care a blocat accesul echipei Netflix ce ancheta defrișările ilegale, iertat de justiție

0
185

Agent Green, organizație non-guvernamentală ce de ani buni duce o luptă împotriva defrițărilor ilegale de pădure din țara noastră, a publicat pe Facebook o scurtă filmare cu un bărbat ce a agresat o echipă de filmare a Netflix ce documenta în țara noastră tăierile ilegale de pădure.

Acesta nu este altceva decât un alt exemplu despre cum legea „le dă aripi” hoților de lemne, astfel că aceștia nu mai au nicio limită in ceea ce privește masacrarea pur și simplu a pădurilor.

Cei de la Agent Green relatează că barbatul fusese reținut anterior pentru tăierea mai multor arbori într-un parc național, doar pentru a fi ulterior scăpat de justiție.

”Dracu v-a pus să vă opriți acia” a fost replica drujbistului agresiv. Aceste filmări publicate astăzi în premieră conțin momentele când un drujbist furios din Gorj a început să taie mai mulți arbori care au blocat libera trecere a activistului Gabriel Păun însoțit de o echipă Netflix.

Arborii au fost doborâți în direcția mașinii cu care a venit echipa Agent Green în Parcul Național Domogled. Drujbistul fusese prins la furat de către o organizație cu două luni înainte sub îndrumarea unui anjajat Romsilva de la ocolul silvic Baia de Aramă. Tăierile au avut loc în făgete aflate în patrimoniul mondial UNESCO.

Astăzi, la trei ani de la neplăcutul incident, poliția a decis că drujbistul furios a acționat legal. Prin iertarea agresorilor, poliția și procuratura din România nu fac altceva decât să încurajeze întețirea evenimentelor violente”, au scris cei de la Agent Green.

Mai jos, puteți vedea clipul cu pricina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here