Întrebarea zilei: sunt slujitorii bisericii mai presus decât lege sau nu?

0
459

În aceste zile asistăm la trei dintre scandalurile provocate de unii dintre cei mai înalți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe din România. În timp ce ne vorbesc despre pioșenie, milostenie și bogăția vieții de după moarte, aceștia par să ignore total, legile pământești. Evident, o mare majoritate a credincioșilor îi vor urma până la moarte și ne vor trimite direct în Iad doar din cauza ca am deschis subiectul însă este cât se poate de fireasca întrebarea: sunt oamenii bisericii peste lege? 

1. Scandalul sexual de la Huși. Nu am să intru in prea multe delatii (le găsiți cu google) ci vă spun doar că acel Ierarh a profitat de studenții dansului timp de 13 ani. Cum e posibil să-l acopere cineva atât de mult timp? Sunt capabili acum acei studenți abuzați, să țină slujbe în locașele sfinte? Vom asista la un proces maraton de câțiva ani, până i se va pierde interesul?

2. Scandalul decesului Pimen. De ce s-a permis ca la funeraliile dânsului să participe până la 1000 de oameni, când știm bine că până și pe vârf de munte nu avem voie mai mulți de 3 într-un grup? Dacă s-a constatat decesul ca fiind în urma infectării cu coronavirus, de ce s-a făcut excepție, luând astfel în derâdere pe toți aceia care și-au îngropat semenii în totală liniște, nefiind permisă participarea a mai mult de 8 persoane?

3. Despre ÎPS Teodosie putem scrie zile întregi dar o să ne oprim doar la ultima năzbâtie: cum adică să reprogramezi Paștele? Păi e ca un eveniment sportiv, se poate reprograma oricând? Vom reprograma și Crăciunul, poate?

Potrivit unui studiu mondial, „Religiosity and Atheism Index”, realizat de institutul Gallup International, România se află în top 10 cele mai religioase țări din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here