Individul de 16 ani care a ucis o femeie în Timișoara a fost arestat. Minorul și-a recunoscut fapta

0
160

Băiatul suspectat că a tâlhărit şi ucis o femeie de 38 de ani din Timişoara a ajuns în arest. Are 16 ani, iar trecutul marcat de sărăcie și violență pare să-și fi pus amprenta asupra lui.

După trei ore de audieri, şi-a recunoscut fapta. Camerele de supraveghere l-au surprins pe tânăr, în momentele dinaintea crimei. Umbla agitat prin magazinele din zonă. Cel mai probabil își căuta victima.

Mihaela Gregor, proprietara unui magazin: ″Îmi făceam actele şi am auzit că vine cineva la uşă foarte repede, dechide uşa şi la fel de repede se întoarce. M-am speriat şi m-am încuiat înăuntru”.

A doua zi, când a aflat de crimă, femeia s-a uitat pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere și și-a dat seama că a trecut ea însăși pe lângă moarte.

Mihaela Gregor: “Persoana care a venit la mine la uşa a fost persoana care a comis acea crimă. De la mine a plecat spre următoarea victimă, la o fată care lucra câteva magazine mai jos. Automat gândul meu a fost că puteam să fiu eu acea victimă şi acasă am un copil”.

Despre adolescent, anchetatorii au aflat că provine dintr-o familie dezorganizată. Copilăria a petrecut-o într-o lume dură: cea a străzii. Locuia împreună cu tatăl, într-o rulotă, după ce mama i-a părăsit. Lângă, într-un modul, stă şi mătuşa. Toţi trăiesc din ajutorul social, într-o zonă defavorizată, la 10 kilometri de Timişoara.

Tânărul a abandonat școala anul acesta, după ce a terminat clasa a 10-a. Reprezentanţii unei asociaţii care ajuta presoanele defavorizate îi știu povestea.

Lidia Silași, asociaţia RAFA: “A mers o perioadă la şcoală, a abandonat şi şcoală, de mic era agresiv, era bătăuş. La casa RAFA a stat puţin timp pentru că nu puteam să îl ţinem şi ne era frică să nu se întâmple altceva. Nu am putut să dorm toată noaptea când am aflat că el a putut să facă aşa ceva!”

Violenţa, lipsa de educaţie şi sărăcia l-au dus, într-un final, pe acest drum.

Ica Secoșan, psiholog: “Nu putem separa individul de mediul în care trăieşte şi putem aprecia că într-o anumită măsură mediul influenţează, contextul socio-economic influenţează parcursul unei persoane.”

Femeia de 38 de ani a fost ucisă joi seară pe strada Jean Monnet din Timişoara. Adolescentul i-a luat mobilul şi portofelul. Un martor a găsit victima inconştientă şi a sunat la 112. Era deja târziu. Tânărul de 16 ani se află acum în arest şi este cercetat pentru tâlhărie şi omor. Femeia pe care a recunoscut că a ucis-o are acasă doi copii.

Sursa știre : Stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here