Încă un subiect pentru conspirationisti: Tătaru face apel la părinți să-și vaccineze copiii

0
9

Ministerul Sănătății face un apel la părinți să colaboreze cu autoritățile medicale și medicii de familie pentru accelerarea vaccinării copiilor.

„Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS Cov 2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru,citat de un comunicat de presă.

Loading...

Ministerul Sănătății are stocurile necesare pentru vaccinarea împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliommielitei, hepatitei B, etc, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19, se arată în comunicat.

Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii imbolnavirilor prin difterie, tetanos, poliomielită și tuse convulsivă, realizându-se în proporție de doar 22%. Aceasta vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 – 6 ani astfel încât copiii să fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare.

Vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condițiile în care România se confruntă în continuare cu epidemia de rujeolă.

Sursa știre : Digi24.ro

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here