Haos total in Aeroportul Otopeni, a fost nevoie de intervenția jandarmilor. Românii reveniti in țară au fost „neînțelegători” față de noile restricții

0
187

Pe aeroportul Henri Coanda, pasagerii nemultumiti de noile restrictii au avut un comportament recalcitrant fata de personalul autoritatilor cu atributii de control al documentelor de intrare in tara, fapt ce a generat aglomerari, vineri, intre orele 14:00 – 15:30, potrivit unui comunicat remis de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), citat de Aktual24.ro. 

„Traficul pe aeroportul Henri Coanda de deruleaza normal. S-au inregistrat aglomerari punctuale, in intervalul 14.00-15.30 al zilei de azi, generate, pe de o parte, de faptul ca, in aceste ore de varf au aterizat doua curse suplimentare, iar, pe de alta parte, de catre pasagerii nemultumiti de noile restrictii care au avut un comportament recalcitrant fata de personalul autoritatilor cu atributii de control al documentelor de intrare in tara”, se mentioneaza in comunicat.

Jandarmii si Politia de Frontiera au intervenit pentru a tine situatia sub control, conform CNAB.

„Situatia a fost tinuta sub control cu ajutorul personalului CN Aeroporturi Bucuresti, jandarmilor si ai Politiei de Frontiera. Este posibil ca astfel de aglomerari punctuale sa apara in continuare, personalul CNAB urmand sa acorde, in continuare, tot sprijinul reprezentantilor autoritatilor cu atributii de control si mentinere a ordinii publice”, se precizeaza in comunicatul Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

Potrivit sursei citate, pentru reducerea aglomeratiei prin marirea vitezei de procesare la controlul DSP, a fost dublat numarul de medici DSP de pe fluxul de intrare. De asemenea, pentru mai buna informare a pasagerilor si pentru pastrarea ordinii publice, a fost suplimentat pana la dublare si numarul de angajati ai altor institutii, inclusiv ai CNAB.

„Este posibil ca, urmare a noilor restrictii de intrare in tara coroborat cu o crestere a numarului de pasageri care intra in tara, sa se inregistreze aglomerari si in perioada urmatoare”, se mai spune in comunicat.

CN Aeroporturi Bucuresti face apel la toti pasagerii sa se informeze din timp asupra conditiilor de intrare in tara si sa ia toate masurile necesare pentru respectarea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here