Guvernul nu vrea să revenim la masuri drastice din cauza Pandemiei, declară Ludovic Orban

0
161

Guvernul nu vrea să impună un nou „lockdown” a spus premierul Ludovic Orban, explicând că măsura carantinării nu e de dorit pentru a stopa răspândirea coronavirusului, potrivit Stirileprotv.ro. 

„Noi nu urmărim să ajungem la un “lockdown”, am spus din capul locului. Obiectivul nostru este să reducem rata de infectare, să stopăm creşterea numărului de infectări. Am văzut în ultima perioadă, cel puţin în ultimele săptămâni, este o creştere vizibilă, semnificativă, a gradului de conformare a oamenilor.

Din ce în ce mai mulţi oameni încep să înţeleagă. Sigur că există anumite grupuri, negaţionişti cu care nu se poate vorbi raţional. (…) Peste tot există provocatori în astfel de grupuri. Sunt foarte multe persoane care apar în foarte multe locuri.

Mesajele pe care ei le transmit sunt mesaje care sunt împotriva interesului fiecărui cetăţean şi împotriva interesului nostru general. Interesul nostru general este ca viaţa să se deruleze în condiţii cât mai aproape de normalitate”, a declarat Orban la Digi24, potrivit Agerpres.

Orbana precizat că Guvernul a urmărit în mod permanent un echilibru în măsurile pe care le-a luat între prioritatea de a proteja sănătatea publică şi nevoia oamenilor de a avea locuri de muncă, nevoia ca afacerile să se desfăşoare în bune condiţii.

„Primul obiectiv pe care îl urmărim este acela de a opri creşterea numărului de cazuri. Ieri am avut şedinţă de guvern în care am aprobat hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă şi am mai dispus o serie de măsuri care considerăm că sunt necesare pentru a reduce riscul de transmitere a virusului. (…) Masca este principala formă de protecţie alături de păstrarea unei distanţe fizice de protecţie sanitară, măsurile de igienă care sunt extrem de importante în prevenirea virusului, în toată Europa.

Ne confruntăm cu ceea ce poate unii îl intitulează al doilea val, eu nu spun “al doilea val”, pentru că de fapt, din punctul meu de vedere, nu s-a consumat primul val. (…) Din păcate, revenirea la normalitate n-a fost însoţită şi de creşterea gradului de conformare”, a explicat premierul, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here