Gata și cu telenovela asta: Cristian Mihai Dide iese de după gratii chiar de ziua lui: „A primit dreptatea pentru care luptă”

0
109

Asociaţia Evoluţie în Instituţie (EII) anunţă că activistul civic Cristian Mihai Dide, arestat preventiv după o formă de protest inedită, va fi eliberat.

„Curtea de Apel Iaşi a respins propunerea procurorului Airinei de a prelungi arestul preventiv!

Cristian-Mihai Dide a primit, de ziua lui, dreptatea pentru care luptă zi de zi!”, scriu, pe Facebook, reprezentanţii Asociaţiei fondate de Dide.

„Cristian-Mihai Dide a fost eliberat! Felicitări celor peste 4500 de membri Declic care au trimis Amicus Curiae Curţii de Apel Iaşi, un memoriu prin care comunitatea noastră a cerut eliberarea cunoscutului activist.

Am argumentat că Cristian-Mihai Dide nu este un traficant de droguri, ci un activist civic. Că atitudinea protestatară, oricât de inedită ar fi ea, nu poate fi pedepsită. Că aplicarea literei legii nu poate fi în dezacord cu spiritul ei”, transmit, la rândul lor, reprezentanţii comunităţii Declic.

Decizia instanţei a fost pronunţată pe 22 decembrie, chiar de ziua lui Dide.

Reamintim că Asociaţia Evoluţie în Instituţie a avut o reacţie dură după ce o judecătoare a decis, la cererea procurorului DIICOT Iaşi care se ocupă de caz, să-l ţină încă 30 de zile pe manifestant în arest preventiv.

Evoluţie în Instituţie l-a acuzat pe procurorul de caz de la DIICOT Iaşi că se „răzbună” pe Dide după ce protestatarul l-a ironizat anterior într-o postare şi i-a trimis, de asemenea, un colet conţinând ulei şi un mugure din cânepă, produse „cumpărate de pe site-ul Emag şi de la Ferma Domniţa Maria, şi care sunt legale în Europa, cu un conţinut foarte mic de THC, cu care nu se poate droga nicio găină”.

Sursa știre : Epochtimes-romania.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here