Fostul șef DGA, Cătălin Ioniță, a ieșit la pensie la 44 de ani. El fusese eliberat din funcție pentru că nu mai are certificat ORNISS

0
201
Catalin Ionita, fostul sef al Politiei, paraseste sediul DNA din Bucuresti, la finalul audierii sale, ca suspect, intr-un dosar instrumentat de procurorii anticoruptie,miercuri, 27 iunie 2018.MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de încetare a raporturilor de serviciu ale fostului șef DGA, chestor principal de poliție Cătălin Ioniţă, anunță Administrația Prezidențială.

Fostul șef al Direcţiei Generale Anticorupţie s-a pensionat la vârsta de 44 de ani, potrivit G4Media.ro.

Chestorul Cătălin Ioniță fusese eliberat din funcţie în urmă cu o lună, pentru că nu mai deţine autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), necesară exercitării funcţiei.

G4Media scrie că fostul șef DGA a ieșit la pensie, lavârsta de 44 de ani.

Cătălin Ioniță, care a îndeplinit și funcția de șef al Poliției Române, a fost cercetat penal în 2018, pentru infracțiunile de trafic de influență și fals în declarații în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în dosar este suspectă și o persoană fizică îndreptățită la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de aproximativ 18 hectare, în localitatea Popești-Leordeni, județul Ilfov. În 2019, procurorii DNA au clasat dosarul, pe motiv că fapta nu există.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here