Firmă deţinută de fiul lui Dragnea amendată pentru că le-a dat carantinaţilor alimente expirate

0
670

O firmă care aparţine fiului fostului lider PSD Liviu Dragnea a fost amendată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului cu suma de 20.000 de lei pentru că a oferit alimente expirate românilor aflaţi în carantină în Hotelul Turris din Turnu Măgurele, care este deţinut tot de familia Dragnea, dezvăluie ziarul Liber in Teleorman.

În urmă cu trei săptămâni, Hotelul Turris a fost transformat în centru de carantină pentru persoanele întoarse din ţările puternic afectate de coronavirusul Wuhan. Conform unor surse, la hotelul familiei Dragnea, unde sunt cazate 130 de persoane, tariful stabilit pentru perioada de criză a crescut de la 150 de lei la 230 lei, la care se adaugă 70 lei pe zi masa carantinaţilor.

În ceea ce priveşte masa pentru persoanele carantinate, aceasta este asigurată de restaurantul hotelului, care este operat de compania S.C. Nutrelo Group SA, fostă Zooveg 2010 SA, şi care aparţine fiului lui Dragnea, Ştefan Valentin.

În urma unor sesizări făcute pe reţelele sociale cu privire la condiţiile de cazare şi la calitatea hranei oferite de Nutrelo Group, ANPC s-a deplasat la faţa locului pentru a evalua situaţia, unde au descoperit o serie de nereguli, precum folosirea de materii prime cu data expirată pentru prepararea hranei sau păstrarea cărnii în condiţii neconforme.

„În urma verificărilor realizate de comisarii CJPC Teleorman la SC NUTRELO GROUP SA din Turnu Măgurele, operatorul economic la care se aflau cazate persoanele carantinate şi care pregătea şi hrana pentru acestea, în restaurantul propriu, s-au constatat următoarele abateri: folosirea de materii prime pentru prepararea hranei, cu data durabilităţii minimale/data limită de consum depăşită sau care nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principalele elemente de identificare şi caracterizare; nerespectarea condiţiilor de păstrare impuse de producător pentru anumite materii prime, respectiv produse din carne care ar trebui păstrate la temperaturi de refrigerare, acestea fiind congelate”, au declarat reprezentanţii ANPC.

Operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 lei, fiind retrase din consumul uman produsele alimentare găsite în neregulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here